lbu genit 3 anak ‘bahagia’ k0ngsi baju dengan adik ipar darjah 6, menjeIang raya suami gembira ‘jimat duitku’

MEMILIKI tubuh genit atau mempunyai saiz fiz1kal yang kecil sememangnya kelihatan c0mel.

Individu yang memiliki tubuh kecil juga b0leh membuatkan mereka kelihatan lebih muda berbanding usia sebenar malah ada juga yang s4lah anggap mereka sebagai pelajar sek0lah.

Baru-baru ini, se0rang wanita berusia 33 tahun ini mendapat perhatian di media s0sial selepas video menunjukkan dirinya memakai baju kurung untuk kanak-kanak berusia sembilan hingga ke 10 tahun ini menjadi tul4r.

“Jimat duit suamiku,” tulisnya pada vide0 berkenaan.

Berk0ngsi cerita kepada mStar, dia hanya ingin dikenali sebagai Shela mengulas mengenai fiz1kal dirinya sehingga dikatakan dapat berjimat sehingga RM200 ringgit untuk membel1 baju raya baru-baru ini.

“Sampai sekarang saya masih pakai baju saiz budak sebab sesetengah jenama pakaian tu p0t0ngan baju bagi dewasa terlalu besar. Tapi kadang-kadang ada sesetengah jenama design baju untuk kanak-kanak lebih cantik dan c0mel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Sejak dah kahwin ni lagilah saya kena pandai berj1mat cermat. Setiap kali hari raya, kami memang satu keluarga akan pakai baju sed0nd0n. Saya akan ambil saiz kanak-kanak perempuan yang muat untuk saya. Selain memang padan dekat badan, saya b0leh jimat duit.

“Setiap kali saya saya nak sh0pping baju, bila saya ambil baju saiz budak, pekerja kedai tu mesti tegur beritahu yang baju tu untuk kanak-kanak. Adakalanya, kalau sesetengah tempat saya akan minta saiz dewasa XS (extra small) tapi kalau memang habis, saya minta saiz kanak-kanak,” jelas Shela.

Menurut wanita yang menetap di Shah Alam, Selangor ini, berat bad4nnya terkini adalah 44kg (kilogram) dengan ketinggian 147cm (sentimeter).

Perk0ngsian Shela mengenai saiz baju kanak-kanak yang dipakai 0lehnya.

Jelas Shela yang sudah berumah tangga lebih lapan tahun ini, dia selalu berk0ngsi baju dengan adik iparnya yang berusia 13 tahun.

Tambahnya, disebabkan adik iparnya ini semakin membesar, banyak pakaian yang sudah t1dak lagi b0leh dipakai diberikan kepadanya.

“Sampai sekarang saya selalu share baju dengan adik ipar. Dari dia sek0lah rendah darjah enam pun saya b0leh pakai baju dia.

Zaman sekarang dah terbalik. Budak-budak sekarang badan mereka lebih tinggi dan besar t4k macam dulu. Sepatutnya kakak ipar yang bagi adik baju dah t4k pakai

SHELA

“Lagi best sekarang banyak baju dia yang dah t4k muat dia beri pada saya. Baju-baju kemeja dan seluar jenama H&M pun banyak dia beri pada saya.

“Zaman sekarang dah terbalik. Budak-budak sekarang badan mereka lebih tinggi dan besar t4k macam dulu. Sepatutnya kakak ipar yang bagi adik baju dah t4k pakai,” selor0hnya.

Suami Shela turut meng4kui dapat jimat perbel4njaan kerana isterinya memakai baju bersaiz kecil.

Ujar ibu kepada tiga cahaya mata ini yang masing-masing berusia tujuh tahun, enam tahun dan dua tahun, suaminya lebih senang hat1 dan tidak bermas4lah dengan tindakan Shela memakai baju kanak-kanak.

Bukan pakai sahaja, menurut Shela yang merupakan anak ketiga daripada 10 adik beradik ini, perhiasan barang kemas seperti gelang dan cincin juga lebih jimat dek kerana saiz angg0tanya yang kecil.

Menjengah ke ruangan k0men pada video TikT0k yang menjadi tular, rata-rata warga maya turut berk0ngsi pengalaman mereka memiliki tubuh kecil.

Dalam pada itu, ada juga sesetengah warga maya meminta tip bagaimana Shela b0leh mengekalkan bentuk badan ideal.

Wanita ini merupakan ibu kepada tiga 0rang cahaya mata.

“Suami cakap jimat duit dia bila kena bel1 baju baru. Baru ni saya bel1 baju jenama P0koks. Saiz untuk baju dewasa berh4rga RM139 tapi kanak-kanak punya baju baru berh4rga RM89. Banyak duit tak membaz1r dekat situ.

“Ahli keluarga saya semua bertubuh besar dan ‘chubby’ tapi ayah saya kecil saja 0rangnya malah rendah lagi. Saya pula bukan jenis 0rang yang keluar bersenam tapi saya suka mengemas dan mengem0p lantai rumah.

“Tip saya cuma sebelum tidur tu saya ada buat senaman ringan sikit. Kalau ada masa saya akan l0mpat bintang, squad dan exercise sikit-sikit. Kalau bab makan, saya elakkan makan nasi pada waktu malam dan elakkan minum ais dan manis,” jelas Shela menutupi kisahnya dengan tip dan petua diam4lkannya.

Sumber : mStar

Leave a Comment