“Berapa ribu dia nak kita bay4r…” – Ustaz Kazim cari individu ini, sampai m0h0n bantuan rakan di ThaiIand

IPOH: Penceramah beb4s, Datuk Kazim Elias akan mencari individu di Tha1land yang dipercayai mengenakan s1h1r terhadapnya seperti did4kwa sesetengah pihak sebelum ini.

Kazim atau lebih dikenali sebagai Ustaz Kazim berkata, beliau akan dib4ntu oleh se0rang sahabatnya dari Tha1land yang tiba di negara ini sejak dua hari lalu.

Baca Artikel Berkaitan : “Ad0i berbaIah puIak daahhh”- Se0rang Wanita tampiI jeIaskan ‘peny4kit’ sebenar Ustaz Kazim

Baca Artikel Berkaitan : Tampil M0h0n Maaf, Ustaz Kazim Beritahu Perkara Sebenar Buat Ramai Risau

“Kita nak cari 0rang di Tha1land yang disebut berkali-kali, yang 0rang jumpa gambar saya di tempat raw4tan.

“Kita nak pujuk balik dia supaya buangkan s1h1r dia dan dengan izin Allah tidaklah jadi s1h1r lagi,” katanya dalam siaran langsung di Faceb00k milik beliau pagi ini.

Siarang langsung bertajuk ‘Pr4nk, Berlak0n atau Real’ itu diadakan di Faceb00k miliknya bernama Dato’ Ustaz Mohd Kazim Elias dan mendapat t0nt0nan lebih 11,000 orang.

Ustaz Kazim yang diser4ng penyak1t m1steri berkata, pihaknya sanggup membay4r individu yang digel4r b0m0h di Tha1land tersebut agar menghentikan s1h1r yang dikenakan terhadapnya.

“Berapa ribu dia nak kita bay4rlah. Cari duit bay4r pada b0m0h itu, nanti suruh dia tarik semula apa yang dia buat,” katanya.

Semalam, Ustaz Kazim dalam satu hantaran di media sos1al miliknya memoh0n bantuan 0rang ramai yang boleh mengub4ti penyak1t dialaminya.

Hantaran gambar yang dimuat naik beliau petang semalam menunjukkan sebelah tangannya yang ditumbuhi beberapa ketvlan kecil warna hitam.

Beliau kemudiannya memuat naik hantaran kedua sekitar pukul 2.30 pagi tadi menunjukkan keadaan mukanya dipercayai akibat perbuatan s1h1r.

Ustaz Kazim menulis: “Ini (gambar) keadaan muka saya sekarang dan selama ini saya sembunyikan melalui tampalan apabila muncul di khalayak. Bukan hanya di muka malah seluruh badan”.

Menurutnya, beliau b0leh jadi luk4 dengan sendiri sehingga mengeluarkan d4rah.

“Saya perlukan pert0l0ngan untuk sesiapa, baik d0kt0r atau daripada perub4tan alternatif untuk meraw4t saya. Sak1t gat4l, gel1sah, ped1h dan pelbagai perasaan saya selama ini tak b0leh lagi saya s0rok,” katanya

TANGK4P layar siaran langsung di Faceb00k milik Ustaz Kazim pagi tadi.

Sumber : Limau Asamboi

Leave a Comment