Hairan peny4kit m1steri muncuI setiap kaIi masuk set fiIem, Mawi beritahu apa yang dia nampak

DITUDvH sengaja cipta gimik bagi pr0m0sikan filem Zim Zim Ala Kazim, pengarah dan penerbit Mawi menegaskan pendakwah terken4l Datuk Mohd Kazim Elias sememang sedang mender1ta sak1t m1steri.

Malah menurut Mawi, f0to yang memperlihatkan kul1t tangan yang keh1taman itu merupakan keadaan sebenar fizikal Kazim atau lebih mesra disapa sebagai Ustaz Kazim.

Meng4kui terdapat penambahan dari segi kesan s0lekan, Mawi atau Asmawi Ani juga mended4hkan Kazim pernah menunjukkan keadaan kul1tnya yang secara tiba-tiba mengeluarkan dar4h ketika sedang menjalani penggambaran filem itu.

“Ustaz Kazim memang dah lama t4k sihat tapi dia kuatkan semangat juga untuk teruskan penggambaran filem ini.

Ada yang kata Ustaz saja buat gimik untuk prom0si filem.

Ada masa, dia pernah tunjuk dekat saya dar4h keluar dari kulit dia ketika tengah sh00ting

“Dia memang tengah sak1t dan gambar yang dia k0ngsikan itu memang keadaan dirinya sekarang. Cuma kami ada gunakan kesan s0lekan sikit untuk filem ini.

“Ikutkan satu badan Ustaz kena macam itu. Ada masa, dia pernah tunjuk dekat saya dar4h keluar dari kulit dia ketika tengah sh00ting,” kata Mawi kepada mStar.

Pada Rabu, Kazim berk0ngsi gambar di laman sos1al memperlihatkan tangannya yang ditumbuhi beberapa ketvlan kecil namun tidak menjelaskan penyak1t sebenar yang dialami.

Beliau turut meminta mana-mana pihak memb4ntu mengub4ti penyak1t m1steri yang dih1dapinya itu.

Bagaimanapun k0men pelak0n Aeril Zafrel yang bertanya tentang sama ada pendakwah tersebut sedang menjalani pengambaran menarik perhatian netizen yang mula menganggap ia sekadar g1mik untuk mempr0mosikan filem lak0nannya itu.

Pertanyaan Aeril dikec4m netizen. Aeril kena kec4m tak tunjuk s1mpati terhadap sak1t yang dialami Kazim.

Kazim menerusi laman Instagram memberitahu sak1t m1steri yang dihidapinya sejak sekian lama dan dia mencuba pelbagai jenis raw4tan serta cuba menyembunyikan hal itu namun sudah tidak tahan untuk menanggung der1ta.

Dalam pada itu, Mawi yang juga se0rang penyanyi turut memberitahu pendakwah berkenaan hilang keyakinan untuk bertemu dengan 0rang disebabkan keadaan kes1hatannya itu.

“Masa nak mula sh00ting itu, Ustaz hilang keyakinan dan rasa rendah diri dengan keadaan diri dia… dia rasa m4lu nak jumpa 0rang. Saya pun ada duduk berb0rak dengan dia beri semangat.

“Semua team pr0duksi pun beri semangat, Alhamdulillah dia bangk1t semula dan walaupun dia nampak lem4h tapi tetap bersemangat.

“Yang saya ha1ran, bila nak mula sh00ting, penyak1t tu datang semula. Ustaz kata tiap kali nak muncul di TV, mesti benda itu datang,” ujarnya.

Mawi dan Kazim bersama team pr0duksi masih berada di Ipoh, Perak sejak 10 hari lalu bagi menjalani penggambaran filem berkenaan sehingga minggu hadapan.

kredit” mstar

Sumber : Limau Asamboi

Leave a Comment