“BeIi rumah tapi bukan sepenuhnya milik saya”- Amar Baharin beng4ng tak dibenarkan buat penggambaran di rumah sendiri, ramai cuba cari saIah

SUSULAN k3s mahk4mah melibatkan pengacara Awal Ashaari dengan p1hak pengurusan rumahnya, pelak0n Amar Baharin turut berk0ngsi masal4h yang sama dengan pihak perumahannya.

Menurut Amar, pihak badan pengurusan atau j0int managemnet b0dy (JMB) di kawasan rumah miliknya yang terletak di Semenyih sengaja mencari mas4lah apabila dia tidak dibenarkan melakukan aktiviti penggambaran di prem1s sendiri.

1su mula timbul apabila JMB sengaja membangkitkan 1su kecil sedangkan Amar sendiri sudah mendapat kebenaran untuk mengadakan penggambaran dari pihak pengurusan rumah.

“Saya pemilik mutlak rumah itu namun t1dak menetap sepenuhnya di situ disebabkan lebih banyak kerja di Kuala Lumpur dan menetap di rumah saya di sana.

“Sebagai pelak0n saya sering menggunakan kediaman sendiri untuk penggambaran dan saya akur setiap aktiviti keluar masuk di rumah memerlukan keben4ran pihak pengurusan.

“Tetapi baru-baru ini saya didatangi 0leh wakil dari JMB dan meminta bukti kebenaran penggambaran di rumah saya.

amar baharin 2

Amar berharap pihak JMB b0leh memberi kerjasama baik.

“Wakil saya telah berhubung dengan pengurusan dan menges4hkan kebenaran tetapi JMB tidak berpuas hat1 dan cuba mencari sal4h saya,” katanya.

Dalam perk0ngsian yang dibuat itu, Amar turut mempers0alkan hal dirinya sebagai pemilik rumah berkenaan.

Dalam masa sama Amar tegas menyifatkan t1ndakan tersebut sebagai salah satu perbuatan g1la kuasa pihak berkenaan.

JMB ini bila ada ku4sa setahun dah lupa diri… Belum jadi wakil rakyat. Sampai mesyuarat agung tahunan pasti kena tuk4r

AMAR BAHARIN

PELAKON

“Apa guna saya sebagai pelak0n membel1 rumah di kawasan yang tidak dibenarkan untuk buat penggambaran sedangkan itu kerjaya saya dan saya bel1 rumah tersebut hasil titik pelvh sendiri.

“JMB ini bila ada ku4sa setahun dah lupa diri… Belum jadi wakil rakyat. Sampai mesyuarat agung tahunan pasti kena tuk4r,” ujarnya.

Sementara itu, suami kepada pelak0n Amyra Rosli ini turut mengingatkan supaya sentiasa mengeratkan hubvngan baik dalam kalangan jiran dan bukan hanya mencari mas4lah apabila diberi kuasa.

“Kita hidup berjiran, fikir macam mana hendak eratkan silaturrahim dan bukan bila ada ku4sa di sesebuah kawasan hanya mahu cari sal4h orang lain.

awal 1

Awal ketika hadir ke mahk4mah Selasa lalu.

“Sekarang ini saya rasa bel1 rumah tapi bukan sepenuhnya milik saya. Ramai nak ambil tahu fasal rumah saya, nasib baik t4k ambil tahu hal dalam kain,” jelasnya.

Sebelum ini pelak0n dan pengacara Awal Ashaari, 41, meng4ku tidak bersal4h di Mahk4mah Majistret Petaling Jaya, Selang0r atas pertudvhan melakukan kh1anat mer0sakkan palang pagar milik pengurusan sebuah perumahan di Damansara bulan lalu.

Awal membuat peng4kuan tersebut selepas pertudvhan dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Zhafran Rahim Hamzah pada pagi Selasa.

Mengikut pertvduhan selebriti itu did4kwa melakukan kh1anat dengan mer0sakkan palang pagar milik pengurusan Challis Damansara dengan kerug1an sebanyak RM600 di p0ndok pengawal perumahan itu di Jalan PJU 3/30 pukul 11.30 pagi pada 16 April lalu.

Sumber : mStar

Leave a Comment