“Suara Legend” – [VIDEO] Pemilik Sebenar Suara Doraemon Versi MeIayu buat ramai teruja

Siri animasi p0pular Doraemon merupakan kegemaran kanak-kanak ketika dulu

Pasti kita juga adalah sal4h se0rang peminat animasi ini bukan? Siapa saja yang t1dak mengenali Doraemon. Bahkan, sehingga sekarang kartun itu tetap dit0nton 0leh generasi kini.

Namun, tahukah anda disebalik pemilik sebenar suara Doraemon adalah se0rang wanita? Baru-baru ini tular sebuah vide0 memaparkan se0rang wanita men1ru suara tersebut telah menjadi tumpuan.

Lihat vide0 penuh itu di bawah:

Ramai teruj4 lihat pemilik sebenar suara kartun tersebut

Menerusi vide0 tersebut, kelihatan se0rang wanita itu dikenali sebagai Ruhaiyah Ibrahim sedang berada di sebuah kawasan yang t1dak dikenal pasti.

Dia mengucapkan terima kasih kepada Jabatan Amal Malaysia kerana telah memb4ntu rumahnya yang terkena mus1bah banjir di Kampung Kerling, Hulu Selangor temp0h hari.

Namun, apa yang lebih menarik perhatian adalah dia mengucapkan terima kasih itu dalam suara Doraemon kerana dialah pemilik sebenar pengalihan suara dalam Bahasa Malaysia itu.

Ruhaiyah Ibrahim ialah se0rang pelak0n suara Malaysia yang terlibat dalam alih suara bahan televisyen dari negara as1ng. Dia merupakan pelak0n suara bagi watak utama dalam versi bahasa Malaysia bagi siri anime Jepun Doraemon.


Image via SBS


Image via @nooraidilputrawah (TikTok)

“Suara yang mewarnai zaman budak-budak pukul 7 tunggu depan TV” – Netizen

Sementara itu, tinjauan di ruangan k0men mendapati rata-rata netizen turut teruja melihat pemilik sebenar suara itu dan memberikan pelbagai reaksi mereka.

Ketika artikel ini ditulis, vide0 berkenaan telah meraih 368.1K views, 41.6K likes dan 633 c0mments di TikT0k.

Berikut di bawah adalah antara k0men menarik daripada netizen di TikT0k:


Image via @nooraidilputrawah (TikTok)


Image via @nooraidilputrawah (TikTok)


Image via @nooraidilputrawah (TikTok)

Suara akak akan sentiasa diingati. Satu dalam sejut4 😀

Sumber : Seismik

Leave a Comment