lsteri manja sangat, suami sanggup naik e-hailing datang tempat kerja… ToIong pandu kereta bawa puIang

HATI wanita mana t1dak cair jika si jejaka berusaha melakukan sesuatu perkara bagi menawan hatinya.

Pastinya si wanita akan merasakan dia cukup bertuah apabila memiliki se0rang lelaki yang sanggup melakukan apa saja demi kebahagiaannya.

Berk0ngsi kisah r0mantis kepada mStar, Nur Amanina Uzma Azizan, 24, berkata dia terharu apabila si suami, Muhammad Ezzat Ezman Mohd Hairis, 24, sanggup bersus4h payah demi menunaikan permintaannya.

Senang disapa Nina, wanita ini t1dak menyangka permintaan supaya suami datang ke tempat kerjanya dengan menaiki perkh1dmatan e-hailing dan memandu pulang keretanya cukup membuatkan dia terharu.

“Selalunya suami akan hantar saya ke tempat kerja sebab dia w0rk fr0m h0me (WFH). Tapi sejak jadual kerja bertukar dia kena masuk pejabat dua kali seminggu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya pula bergilir seminggu dekat pejabat, seminggu lagi kena dekat rumah. Masa hari kejadian pada 19 Mei tu saya kena kerja sampai lew4t malam. Kebetulan pula tu first time saya ke pejabat sendiri jadi saya t4k yakin nak nak ke parkir se0rang diri.

Nina sudah berkahwin selama dua bulan dengan pas4ngannya, Ezzat.

“Jadi saya ambil keputusan minta suami datang naik e-hailing supaya dia b0leh teman dan pandu pulang kereta saya. Lepas beritahu dia suruh datang terus saja dia setuju. Suami memang jarang m4rah dah selalu manjakan saya,” jelas Nina.

Hingga kini m0men r0mantis kedua-dua mereka pulang ke rumah sambil berpegangan tangan di dalam kereta meraih lebih 225,000 tont0nan di TikT0k.

Untuk rek0d pas4ngan ini baru sahaja diijabkabulkan dua bulan lalu pada 12 Mac 2022.

Saya harap perasaan c1nta dan rasa sayang ini sentiasa ada sampai bila-bila.

NUR AMANINA UZMA AZIZAN

Cerita Nina yang bekerja sebagai Penganal1sis Perakaunan di Bandar Sunway, Selang0r, ini bukan pertama kali suaminya melayan keren4hnya yang suka bermanja.

Wanita ini turut akui walaupun sudah berumah tangga, perasaan terhadap pas4ngan tetap sama seperti semasa mereka bercinta di Universiti Tenaga Nasional (UNITEN), Muadzam Shah, Pahang, sejak 2016 lalu.

“Suami saya memang jenis t4k pernah mengelvh dengan segala permintaan saya. Sebut saja nak apa-apa semua dia cuba tunaikan. Saya anggap ni sebagai rezeki dapat suami yang sweet sejak zaman berc1nta sampai sekarang.

Tangk4p layar perbualan Nina dan suami.

“Saya berkenalan dengan suami dua bulan saja sebelum kami putvskan untuk berc1nta. Walaupun dah enam tahun berc1nta sebelum kahwin pun, perasaan kami tetap sama macam pertama kali kenal. Apabila balik kerja mesti teruja nak cerita semua perkara yang jadi.

“Saya suka bagi bekal untuk makan bersama-sama dekat suami masa kami sama-sama belajar dulu. Kalau masakan saya tawar, terlebih masin atau pedas pun dia tak pernah mervngut. Lepas kahwin lagi senang setiap masa b0leh makan bersama tak pay4h bagi bekal,” seloroh Nina.

Ujar Nina, dia bagaimana pun belum bersedia menimang cahaya mata kerana masih mahu menikm4ti m0men manis bersama suaminya.

Nina sudah berc1nta dengan Ezzat sejak belajar di UNITEN.

“Walaupun ada yang k0men dekat vide0 tu cakap bahagia saya dengan suami ni bersifat sementara nanti dah mal4s buat bekal atau mal4s masak, saya jadikan tu semua sebagai kata-kata semangat untuk jaga hubvngan lebih baik saja.

“Apabila saya mula share vide0 dan c0ntent macam tu bersama suami, saya dah bersedia dengan segala kec4man atau percakapan tak baik sesetengah pihak dengan hati terbuka. Lagipun kita memang t4k boleh nak tutup mulut orang.

“Apa-apa pun saya harap semua 0rang yang teng0k vide0 tu terus mend0akan perkara baik-baik saja untuk kami berdua. Saya harap perasaan c1nta atau rasa sayang ini sentiasa ada sampai bila-bila,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment