“Apakan daya Allah mahu menguj1 h4mba-Nya yang kerd1l ini”- Ini kata2 Pr0f Ridhuan Tee yg ditungggu ramai

SELEPAS lima hari berd1am diri, pendakwah beb4s Prof Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah akhirnya tampil membuka mulut berhubung k0ntr0versi vide0 c1um mulut anaknya iaitu pelak0n Syafi Tee.

Ridhuan menganggap apa yang berlaku sebagai satu uj1an buat dia dan anaknya yang baharu menceburi industri seni.

“Sedangkan Nabi Nuh pun t1dak mahu menyelam4tkan anaknya, inikan pula diri saya, hamba Allah yang h1na. Tetapi saya sudah melakukan yang terbaik untuk semua enam 0rang anak saya. Selebihnya saya berserah… saya pasr4h.

“Syafi, anak kedua ini lebih meminati bidang seni setelah tam4t belajar. Sebagai bapa saya telah menasihatinya tentang dunia seni yang telah saya ceburi semenjak memelvk lslam lebih 30 tahun dahulu. Cuma bezanya seni saya adalah seni artis ilmuan, manakala anak memilih seni artis hiburan.

“Saya tidak mel4rang, cuma mengingatkan agar pandai membawa diri. Pastikan seni dapat mendidik anak b4ngsa. Titipan demi titipan. Namun, apakan daya Allah mahu menguj1 h4mba-Nya yang kerd1l ini,” jelas beliau.

Jumaat lalu tul4r satu vide0 seorang lelaki yang did4kwa sebagai Syafi berc1um dengan kekas1hnya hingga menerima kec4man hebat netizen.

Titipan demi titipan. Namun, apakan daya Allah mahu menguj1 h4mba-Nya yang kerd1l ini

Tahun lalu, nama Syafi turut menjadi k0ntr0versi apabila vide0 dia sedang berpelvkan dengan seorang wanita menjadi tul4r.

Sementara itu Ridhuan berkata, kejadian yang berlaku ini tidak akan memat4hkan semangatnya untuk terus menegur mana-mana artis yang melakukan kesal4han.

“Ambil iktibar apa yang berlaku di Ind0nesia, ada segel1ntir ulama dan ilmuan berdiam diri, t1dak menegur kehidupan artis, akhirnya ramai artis ters4sar. Apakah kita mahu itu juga berlaku kepada artis-artis kita?
Syafi menerima kec4man hebat selepas vide0 berc1um tular.

“Kejadian ini t1dak akan menjadikan saya berd1am diri. Sesiapa sahaja yang buat mungk4r, akan saya tegur meskipun berada dalam keluarga saya sendiri. Teguran saya t1dak hanya kepada artis, tetapi semua 0rang, tidak kira siapa.

“Kehidupan ini adalah uj1an. Jangan kerana uj1an ini, menjadikan kita kecew4 dan alpa akan tanggungjawab kita sebenarnya” katanya.

Untuk rek0d, Ridhuan antara se0rang pendakwah yang sering memberi k0men terbuka berkaitan dunia h1buran termasuk k0ntr0versi melibatkan vide0 aks1 pan4s pelak0n Zul Ariffin dan gambar Yazmin Aziz berpelvkan dengan Danial Chuer.

kredit:mstar

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment