“lkut Trend Lah “- Netizen Terhibur Lihat Cara Pengarah Urusan Mydin Pr0m0si Ayam namun ada yang pers0al simb0l tangan tersebut

Pengarah Urusan Mydin, Dat0 Wira Dr Haji Ameer Ali Mydin sekali lagi menjadi tumpuan dan f0kus orang ramai di media sos1al.

Umum sedia maklum pem1lik gedung pasaraya terbesar Malaysia ini bukan saja kelihatan semp0i dan bersahaja tatkala merakam video prom0si barang ju4lan pasarayanya, malah beliau juga sangat mengikuti trend semasa.

1syarat Tangan Jadi Perhatian

Melihat video0 prom0si yang dimuatnaik di Inst4gram rasmi Mydin, orang ramai tertarik melihat 1syarat tangan yang dilakukan Dato Ameer dalam vide0 prom0si tersebut. Rata-rata ramai yang memuji Dato Ameer sangat mengikut trend dan berasa terhibur melihat vide0 tersebut.

“Aku tak b0leh bel4h lah dengan Dato Mydin ni.. Ikut stail semasa. Memang semp0i”

“Dah lama aku perati Dato ni.. Rajin buat pr0mosi up to date macam ni.. C0mel je”

“Wah b0s kita ikut trend lah !!! Sp0rting habis Dato Haji Mydin ni” k0men mereka

via Inst4gram Mydin

Ada juga yang menegur di ruangan k0men Mydin dengan mempers0alkan sama ada pemilik pasaraya gergas1 itu mengetahui maksud 1syarat tangan tersebut.

“Dia tahu tak.. Apa maksud 1syarat tangan”

“Di Itali, 0rang tak buat 1syarat tangan seperti itu ikut suka mereka. Bah4ya.” Tegur netizen

via Inst4gram Mydin

Melihat teguran seperti itu, ramai pula yang memberi k0men balas bagi memberi penjelasan bagi pihak pemilik Mydin itu.

“Nasib baik kita dekat Malaysia dan Itali separuh dari gl0b”

“Di Malaysia 1syarat ini mempunyai banyak maksud, tapi yang paling terken4l saya fikir “Anda nak makan?” Lol.. Kerana kami makan guna tangan kebanyakan masa berbanding sudu dan garfu” jelas net1zen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYDIN Malaysia (@mydinmalaysia)

Berdasarkan carian Murai MY, 1syarat tangan seperti itu membawa maksud “Apa yang anda mahu” atau “Apa maksud anda”, namun ada yang menggunakan 1syarat tangan seperti ini bagi membawa maksud yang kurang s0pan di Itali.

Sumber : Murai

Leave a Comment