“sens1tif dengan suasana”- [VIDEO] Ramai Perasan Perubahan Kak Lina Ketika Bertemu Ustaz Kazim Elias

Pengacara sensas1 Elly Mazlein mencur1 perhatian wargamaya apabila mengenakan gaun merah ket4t ketika mengacarakan sebuah pr0gram TV pada Selasa.

Menerusi platf0rm TlkT0k, se0rang pengguna berk0ngsi sedutan pr0gram yang mempamerkan sesi temubual tersebut untuk tatapan umum.

Pada perk0ngsian berdurasi kurang 15 scat itu menunjukkan Elly atau Iebih mesra disapa sebagai Kak Lina menutvp bahagian dad4nya sewaktu sal4h se0rang tetamu, Datuk Ustaz Kazim Elias muncul di atas pentas.

Sementara itu di ruangan k0men, ramai wargamaya menegur penampilan Kak Lina yang dikatakan terlalu ket4t dan s3ksi ketika menemubual se0rang tok0h islamik.

Dalam pada itu, ada juga yang mempertah4nkan tindakan Kak Lina menutup dad4nya sebagai tanda h0rmat ketika mengendalikan segmen tersebut.

H0rmat tu yang penting

Kebanyakan mereka memuj1 penampilan Kak Lina kerana dilihat mengh0rm4ti situasi serta tetamu yang hadir supaya t1dak terlalu terded4h semasa bersiaran langsung.

Walau bagaimanapun, mereka juga tetap mend0akan suatu hari nanti agar pengacara kegemaran ramai itu akan mendapat hidayah dan memakai pakaian yang lebih patuh syar1ah di masa hadapan.

“@oke: hidayah akan sampai satu hari nanti untuk dia, kita d0akan.”

“@Syaz: lahh tak kan dia nak terdeda4hh sana sini bila jemputan di0rang ustaz.”

“@user3666174218983 : it is a sign 0f respect she have f0r the guests bless her.”
“@Wan Zira: macam pen4t je tahan naf4s.”

“@Tira_26 : Elly Mazlein ni antara artis yang aku respect. Dia sens1tif dengan suasana sekeliling. Kalau mengacara pandai stabilkan keadaan dan kalau dia sal4h dia betulkan diri.”

“@hidayahborhani : Yeee ustaz kazim masuk dia tutup . H0rmat.”

“@NURUL@13N@11 : dia h0rmat ketika tu ade siaran langsung dengan ustaz kazim kan..betul laa tu.”

Sekurangnya h0rmat kehadiran ustaz

Sehingga kini, perk0ngsian tersebut telah menerima hampir 1 jut4 t0ntonan 0leh warga TlkT0k.

Berikut sedikit inf0 mengenai Elly Mazlein

Sharifah Aida Mazlina binti Syed Hanafi atau Elly Mazlein merupakan se0rang penyanyi dan pelak0n wanita Malaysia berasal dari Slim River, Perak.

Beliau mewarnai dunia seni menerusi penerbitan empat buah album studi0 yang mengandungi lagu-lagu berk0nsepkan P0p dan Irama Malaysia.

Bi0data

1. Nama sebenarnya, Sharifah Aida Mazlina binti Syed Hanafi. Menggunakan nama pentas, Elly Mazlein dan lebih selesa disapa sebagai ‘Kak Lina P0m Pom’.

2. Kelah1ran Slim River, Perak pada 17 Disember 1980. Berumur 39 tahun.

3. Merupakan se0rang penyanyi dan pelak0n yang mula aktif dalam dunia hiburan sejak tahun 1997.

4. Memperju4ngkan genre muzik P0p dan Irama Malaysia menerusi penerbitan empat buah album studi0 iaitu Sutera Kasih pada 1997, Satu Persatu (1999), Elly (2001) dan Atas Nama Cinta (2003).

5. Antara lagu-lagu dip0pularkannya seperti Usah Ditambah Bara Yang Tersimpan, Bungaku Bakawali, Sabarlah Hati, Pend1ta Pen1pu, Cukuplah Sekali dan banyak lagi.

6. Bakatnya dalam bidang lak0nan digilap oleh pengarah ters0hor, Datuk Yusof Haslam menerusi siri Gerak Khas.

7. Lain-lain drama dibintanginya, antaranya seperti Spa Q, Vila Ghazara, Patah Sayap Bert0ngkat Paruh, Kau Yang Pertama, Kampung People dan Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis.

8. Termasuk telefilem Semb1lu Kasih, Jangan Simpan Tang1smu, Pelita Buluh, Asam Pedas Pewitt dan banyak lagi.

9. Penglibatannya di layar perak menerusi filem Janji Diana, Tangkai Jering, GK3 The Movie, Awan Dania The Movie dan Kapsul.

10. Pernah bergel4r isteri kepada pengarah, Azmi Hatta pada 9 November 2014 dan dikurniakan se0rang cahaya mata perempuan bernama Putri Sara Sefhia. Jod0h Elly dengan Azmi tidak panjang apabila mereka memutvskan untuk bercerrai pada 15 Oktober 2015.

11. Mendirikan rumah tangga dengan se0rang guru bernama Mohamad Azlan yang berusia 29 tahun dan berasal dari Kelantan, pada 17 Januari 2020. Mereka terlebih dahulu mengikat tali pertunangan pada 17 Disember 2019.

Fakta Menarik

Namanya pernah berdiri sebaris dengan penyanyi seangkatan di zaman era 90-an seperti Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Liza Hanim.

Bekas penyanyi NAR Rec0rds di mana beliau mengikat k0ntrak dengan syar1kat rakaman berkenaan pada tahun 1997 selama lima tahun.

Album ketiganya yang berjudul Elly mencapai ju4lan mencecah 60,000 unit sekaligus menjadi 10 album terlar1s di Malaysia pada tahun ia diterb1tkan. Ia merupakan kesinambungan kepada kejayaan album terdahulu bertajuk ‘Satu’ dengan ju4lan melebihi 50,000 unit.

Kurang aktif dalam bidang nyanyian sejak 2005 kerana pasaran muzik yang lemb4b, selain fakt0r k0ntrak rakaman.

Menyertai Gegar Vaganza mus1m ketiga (GV3) pada 2016 sebelum bertindak menarik diri pada k0nsert minggu keempat.

Sumber : Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih
J0m Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-komen yang diberikan 0leh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk mem4ntau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda b0leh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut:

Sumber : Limau Asamboi

Leave a Comment