‘Ingat lawak la tu’- Netizen Anggap R0syam Noor Tak Sens1tif Terhadap Shuib

Semalam (29/5) bersiarannya secara l4ngsung dari Pusat K0nvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Anugerah MeleT0p Era 2021 yang dikendalikan tiga pengacara ters0hor, Jihan Muse, Nabil Ahmad dan Sherry Alhadad.

Selain itu, barisan selebr1ti p0pular tampil untuk menyampaikan Anugerah kepada pemenang antaranya Catriona Ross, Datuk Sri Vida, Uqasha Senr0se dan ramai lagi.

Namun di media sos1al, rata-rata net1zen sibuk memperkatakan tentang gandingan penyampai anugerah 0leh pelak0n Datuk Rosyam Noor dan pelaw4k Shuib. Apa yang menjadi perbincangan h4ngat adalah  Rosyam di d4kwa tidak sens1tif mengajukan s0alan kepada Shuib mengenai mencari pengganti atau 1steri baru.

“Apabila saya fikir kita semakin baik, Rosyam Nor bertanya kepada Shuib di TV nasi0nal “kau duda terh4ngat sekarang. Dah 8 bulan ni kan, ada pengganti?”

Shuib kelihatan sangat t1dak senang tetapi mengendalikannya secara pr0fesional, tetapi Rosyam Nor terus mendes4k untuk mendapatkan jawapan. #AME2021″ – tulis pengguna tw1tter dengan akaun bernama @aza_mikitty

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MeleTOP (@meletop)

Rata-rata net1zen kur4ng senang dengan cara Rosyam yang bertanyakan s0alan sebegitu kepada seseorang yang baru sahaja keh1langan isteri. Malah ada yang menganggap gurauan Rosyam agak keterlaluan se0lah-olah t1dak mengh0rm4ti perasaan 0rang lain.

Seperti mana yang pernah dilap0rkan 0leh media tempatan sebelum ini, tidak dinaf1kan Shuib sedang mengenali sese0rang untuk menjadi bakal isteri. Katanya kepada BH Online, dia menyerahkan s0al jod0h kepada Allah.

“Jujurnya, saya sedang mengenali sese0rang, namun, setakat kawan-kawan sahaja, hubvngan t1dak ser1us. Kali ini, perhubvngan berbeza kerana saya bukan orang bujang yang t1dak perlu fikir banyak perkara.

Saya kini berstatus dud4 anak empat, jadi saya t1dak mahu membu4ng masa. Saya lebih suka bersikap ‘straight to the p0int’ jika kalau jumpa cal0n sesuai. Tetapi, jika t1dak sesuai, kena cepat-cepat cari yang sesuai.

Banyak benda bes4r berlaku dalam hidup membuatkan saya semakin matang. Sekiranya wanita ini ingin mengenali saya, saya terp4ksa gerak dahulu kerana t1dak mahu membu4ng masa,” katanya kepada BH Online.

Mungkin s0alan yang diajukan 0leh Rosyam ini datangnya dari kenyataan Shuib dik0ngsikan kepada media tempatan sebelum ini. Shuib keh1langan arw4h Siti Sarah pada 9 Ogos lalu akibat c0vld-19 selepas melahirkan anak keempat, Ayash Affan.

Hasil perkahwinan bersama arw4h Siti Sarah, mereka dikurniakan empat cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq m4tin, 6, dan Ayash Affan yang kini berusia lima bulan.

Sumber : Murai

Leave a Comment