“Ingat lawak ke?”- K0n0n Aeril Zafrel T0lak Isteri J4tuh B0t, Netizen Kait Kem4tian Tangm0

Jika dilihat di laman Inst4gram, pasangan selebr1ti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal difahamkan sedang bercuti di Tha1land bersama sebahagian ‘0rang kuat’ yang menjayakan pern1agaan mereka.

Bagaimanapun, memet1k lap0ran Cari F0rum, terdapat satu vide0 did4kwa dimuat naik 0leh Aeril sendiri di aplikasi TikT0k telah menimbulkan rasa kurang senang segel1ntir pihak.

Menerusi rakaman berdurasi 18 saat itu, kelihatan pas4ngan tersebut menaiki bot menyelusuri sungai yang dikelilingi pan0rama kehijauan dengan latar belakang sebuah lagu Tha1land.

Namun begitu di pertengahan vide0 berkenaan, akt0r drama Tercipta Satu Ikatan dilihat kon0nnya men0lak isterinya ke dalam sungai.

Selepas isteri h1lang dari pandangan, dia menunjukkan aks1 gelak ket4wa se0lah-0lah puas dengan tindakan dilakukan.

Berikutan itu, warga Tw1tter mend4kwa bapa kepada empat 0rang cahaya mata itu seperti mempersend4kan kem4tian aktres Thailand, Tangm0 Nida yang menggemp4rkan media sos1al tidak lama dahulu.

Ingat lawak ke?

Terang2 pasal kejadian Tangm0?

‘Try hard’ sangat tu…

Bagaimanapun, vide0 tersebut sudah t1ada di akaun TikT0k Aeril dipercayai telah dip4dam berkemungkinan menyedari dirinya dikec4m warganet.

Dalam perkembangan lain, Aeril Zafrel nak ju4l Lamborghini Aventad0r kerana dah puas pandu

Sebulan selepas dihad1ahkan sebuah kereta mewah jenis Lamborghini Aventad0r oleh isterinya, Wawa Zainal, pelak0n Aeril Zafrel bercadang untuk menju4l kenderaan tersebut.

Alasannya, kerana dia sudah merasai ‘feel’ memandu kereta tersebut.

Ujar Aeril atau nama lengkapnya Suhairil Sunari, 34, dia t1dak bercadang untuk menggunakan kereta mewah bern1lai RM2.27 juta itu dalam temp0h yang panjang dan telah memaklumkan perkara tersebut kepada Wawa.

“Sebelum Lamborghini, saya sudah ada kereta Mustang juga berwarna kuning. Tapi cuma bertah4n (digunakan) selama setahun dan akhirnya berada di rumah sebelum saya nekad menju4lnya kepada kawan.

“Kemudian Wawa hadiahkan pula kereta ini (Lamborghini Aventad0r). Selepas memandunya beberapa kali, kemungkinan kereta ini juga t1dak lama saya gunakan (akan diju4l),” katanya.

Ujar pelak0n yang diberi jolokon ‘CEO TikT0k’ itu, isterinya t1dak berkecil hati atau mar4h jika dia menju4l kereta tersebut kerana faham dirinya sekadar mahu cuba memandu kereta yang diidamkan.

“Dia (Wawa) sangat faham saya. Sewaktu dia bel1kan Mustang pun sama juga k1sahnya. Saya sekadar mahu cuba dan rasai pengalaman memandu kereta tersebut. Saya sejenis pakai (pandu) untuk rasa sekejap.

“Saya bukan bel1 kereta mewah untuk menunjuk-nunjuk. Saya pun jarang muat naik gambar atau video dalam Instagram,” katanya.

Terdahulu, pelak0n filem KL Vampires itu mengg1gil selepas menerima kejvtan istimewa daripada Wawa atau nama lengkapnya Nur Hawa Zainal Abidin iaitu sebuah kereta Lamb0rghini Aventador bern1lai RM2.27 jut4 pada April lalu sebagai hadiah (reward) selepas enam tahun menjalankan pern1agaan.

Wawa dalam satu kenyatannya berkata, hadiah yang diberikannya itu t1dak dapat dibandingkan dengan peng0rbanan Aeril sebagai suami dan bapa kepada empat anak mereka selama ini.

Aeril dan Wawa berkahwin pada 31 January 2015.

Pasangan tersebut dikurniakan empat 0rang cahaya mata iaitu Ahmad Fakharuddin Attar, Hayla Maghfirahtul Adzkiyaa, Aya Soffya dan Muhammad Fahri.

Sumber: Cari Forum , Twitter

Sumber : Limau Asamboi

Leave a Comment