“Isu Sudah Kahwin 3 Bulan”- Umur beza Iebih 10 tahun, dia 0rang biasa je, Mawar Karim Mula Buka Cerita

Usahawan selebr1ti Mawar Karim menaf1kan dirinya telah mendirikan rumah tangga dengan se0rang ahli pern1agaan dari Perlis yang dikenali sebagai Datuk Z.

Menurut lap0ran Harian Metro, usahawan berusia 33 tahun itu berkata, perkara itu masih dalam perancangan apatah lagi perlu memik1rkan penerimaan anak perempuannya Wan Maryam mengenai ‘bapa baharu’.

“Insya-Allah, kita dalam pr0ses (kahwin). Perancangan itu ada, d0a yang terbaik. Apa pun perancangan Allah yang tentukan. Bila tu tak tahu lagi. Mungkin bulan Disember, Januari.

“Anak pun 0kay, sebab ada pr0ses mengenali. Nak perkenalkan cal0n, dia 0rang biasa saja. Saya pun jarang k0ngsi cerita per1badi di media sos1al. Saya k0ngsi kerjaya saja,” katanya.

Usah4wan jenama tudung Fareeda itu berkata, kriteria penting adalah bakal suaminya b0leh menerima kehadiran anaknya termasuk dari segi keserasian.

“Umur, beza lebih 10 tahun. Ciri-ciri, yang pent1ng penerimaan anak saya. Sebab kiranya pakej lah, ada anak saya sekali ‘0ne plus one’. Sebab tak semua orang b0leh terima.

“Jadi apa yang pent1ng berkat d0a mak, d0a saya sendiri, keserasian anak, itu sangat pent1ng. Keluarga pun tahu. Saya d0akan yang terbaik,” ujarnya.

Sebelum ini, terdapat sumber mend4kwa Mawar sudah kembali bergel4r isteri dengan melangsungkan perkahwinan di Bukit Tinggi, Pahang pada tiga bulan lalu.

“Mereka (Mawar Karim dan Datuk Z) dah kahw1n tiga bulan lalu. Mawar berm4du.” d4kwa sumber tersebut.

Antara VIP yang juga kenalan terdekat pengantin yang turut ialah pelak0n era 1990-an Mas Anizan serta isteri kepada se0rang menteri Kab1net.

“Dia dah 5 Februari,” tambah sumber.

Bagaimanapun, t1dak dapat dipastikan kesah1han sama ada benar atau tidak keasl1an gambar tersebut.Yang jelas, hanya Mawar dilihat berpakaian serba putih seperti lazimnya digayakan pengantin pada hari pernikahan.

Usaha untuk mendapatkan penjelasan Mawar atau nama sebenarnya, Mawar Abdul Karim, 33, juga belum berhas1l apabila panggilan telef0n dan pesanan yang ditinggalkan di WhatsApp t1dak berbalas.

Semalam, K0smo! Online melap0rkan bekas isteri kepada pelak0n, Fizo Omar itu sedang dalam pr0ses mengenali hati budi sese0rang yang berkerjaya se0rang ahli perniagaan juga berasal dari Utara tanah air.

Sungguhpun begitu, Mawar ketika ditemu bual enggan mended4hkan status lelaki itu kerana menurutnya, hubvngan mereka masih terlalu awal untuk dik0ngsikan kepada umum iaitu lebih kurang setahun perkenalan.

Terdahulu, Mawar atau nama penuhnya Mawar Abdul Karim berkahwin dengan pelak0n Fizo Omar pada N0vember 2013 namun bercerrai pada 10 Julai 2019.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan Wan Maryam yang kini berusia lima tahun.

Sumber: Harian Metro , Instagram Mawar Karim

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment