“Ramai dah jadi m4ngsa”- Wanita b0ngkar takt1k lelaki ‘kaki p4w’, minta RM50 guna skrip cerita sed1h…

HANYA dengan menj4ja kisah s1mpati yang dir4gui kesahihannya, se0rang lelaki mampu mengaut wang besar daripada 0rang ramai.

Menggunakan m0dus 0perandi yang sama, lelaki dengan bentuk fiz1kal sempurna ini akan meminta wang sebanyak kira-kira RM50 dengan al4san untuk menampung b1l h0tel yang didiami bersama keluarga.

Lelaki berkenaan dipercayai menjadikan gol0ngan wanita di sekitar Kuala Terengganu sebagai m4ngsa.

Aktiviti berkenaan dided4hkan se0rang wanita menerusi satu vide0 yang dik0ngsikan di TikT0k hingga meriah lebih 367,000 jumlah tont0nan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Hati-hati para wanita, ada se0rang lelaki ni men1pu nak minta duit sebab tak cukup nak bay4r h0tel apa entah. Ada b1ni dan anak-anak sekali katanya.

“Dia t4rget perempuan sahaja. Ni (kejadian) dekat KTCC (Kuala Terengganu City Centre). Hati-hati 0kay,” tulis wanita yang mend4kwa sudah dua kali diperd4ya lelaki sama.

Menceritakan situasi yang dilaluinya kepada mStar, pemilik ak4un bernama Fatihah Husna memberitahu kejadian pertama berlaku ketika dia berada di Pantai Batu Buruk di Terengganu sekitar N0vember tahun lalu.

Fizikal lelaki terbabit kelihatan sihat.

Fiz1kal lelaki terbabit kelihatan sihat.

“Masa tu duduk dalam kereta selepas bel1 makanan daripada rest0ran fast food. Tiba-tiba dari dalam kereta saya ternampak se0rang lelaki meluru ke arah kereta macam gel4bah dan terdes4k sangat.

“Keadaan itu menyebabkan saya menjer1t meminta kawan kunci pintu kerana b1mbang.

“Selepas itu dia ketvk cermin tingkap dengan muka sed1h dan cem4s serta nampak kes1an. Dia cakap datang Terengganu sebab ada sepupu di h0spital pastu dia tiada duit nak b4yar h0tel bajet kat Terengganu,” ujar Fatihah.

Ketika itu pelbagai s0alan diajukan wanita berusia 22 tahun berkenaan.

Kata Fatihah, lelaki berkenaan turut menunjukkan MyKad miliknya sebagai bukt1 dia merupakan 0rang luar dari Terengganu.

Antara netizen yang pernah diperdaya dengan lelaki sama.

Antara netizen yang pernah diperd4ya dengan lelaki sama.

“Saya teng0k MyKad tu, kemungkinan dia 0rang Perak atau Kedah. Masa tu saya dan rakan masih r4gu-r4gu tapi disebabkan muka dia tu memang nampak betul-betul perlukan pert0longan jadi kawan saya bagi RM20 sebab memang t1ada tunai yang banyak pada masa itu.

“Dia minta dalam RM50. Kemudian dia minta maaf banyak-banyak sebab sus4hkan saya dan rakan… dia juga ada maklumkan akan bay4r balik kalau ditakd1rkan berjumpa,” ujarnya sambil menyatakan kejadian berlaku sekitar jam 5 petang.

Walaupun dia paka1 pelitup muka tapi cara percakapan dan ayat yang digunakan adalah sama… ‘tak ada duit bay4r hotel’. Sebab itu saya b0leh kenal semasa kali kedua bertemu dengannya.

FATIHA HUSNA

Menurut anak jati Kuala Terengganu itu lagi, pada masa tersebut lelaki yang di4nggarkan berumur lingkungan 30-an memakai pelitup muka.

“Walaupun dia pakai pelitup muka tapi cara percakapan dan ayat yang digunakan adalah sama… ‘tak ada duit b4yar h0tel’. Sebab itu saya boleh ken4l semasa kali kedua bertemu dengannya.

“Kejadian kali kedua ini berlaku di KTCC, ruang parking basement. Dia ketvk pintu semasa baru nak hidupkan enjin kereta, masa ni kejadian dalam pukul 7.15 malam,” jelasnya sambil menyatakan ser1k untuk bers1mpati.

Tambah pen1aga pr0duk penjagaan wajah secara atas talian itu lagi, dia juga ti1dak menyangka ramai yang turut terped4ya dengan lelaki terbabit.

Rata-ratanya meng4kui pernah berhadapan dengan situasi yang sama membabitkan lelaki berkenaan.

Dia dipercayai melakukan kegiatan sama sejak 2019.

Dia dipercayai melakukan keg1atan sama sejak 2019.

“Aku kena dua kali. Dia cakap tak cukup duit nak bay4r h0tel bajet. Siap cakap kalau tak percaya b0leh hubungi isteri dan tanya sendiri.

“Dia cakap nak b4yar h0tel sahaja? Sebab I pernah kena juga, katanya nak bay4r h0tel dan anak duduk di h0spital.

“Dia ada tunjuk IC tak? Kalau ada saya pun kena sekali, dia kata anak b1ni jauh kat h0tel lepas tu tak ada duit nak balik h0tel,” ujar beberapa netizen.

Ada juga yang menyatakan individu tersebut sudah ‘ber0perasi’ sejak tiga tahun lalu.

“Sama. Rasa macam tiga tahun dah, ada lagi dia ni. Tiba-tiba muncul di p0ndok bas.

“Dah lama dia ni. Saya kena di Pesisir Payang tahun 2019. Skrip sama saja pakai,” lu4h beberapa netizen lagi.

Sumber : mStar

Leave a Comment