“Saya pasti dia berakaI sebab..,”- Wanita ser4m sejuk, lelaki m1steri berk0piah ketuk tingkap kereta… Pakai geIang emas, tapi…

TIDAK semena-mena tingkap kereta se0rang wanita diketvk se0rang lelaki tidak dikenali.

Daripada dalam kereta, kelihatan lelak1 berkenaan yang kelihatan memakai gelang emas menunjukkan 1syarat seperti meminta wang RM2.

Ins1den membabitkan lelaki memakai jubah dan berk0piah itu sempat dirakam dan dik0ngsikan wanita bernama Nurul Ain Junit di TikT0k.

Bercakap kepada mStar, Nurul Ain berkata, kejad1an berlaku dekat Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra (LTSIP) di Pengkalan Chepa di Kota Bharu, Kelantan pada pagi Selasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Wanita berusia 34 tahun itu member1tahu, ketika itu dia bersendirian kerana sedang menunggu ketibaan suaminya yang mena1ki penerbangan dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (LTSAAS) di Subang, Selangor.

“Ikut jadual penerbangan, suami sampai pukvl 10.30 pagi. Saya datang awal ke lapangan terbang dan menunggu dekat tempat dr0p off pukul 10 pagi.

“Kereta yang datang kejap-kejap dr0p 0rang. Saya je yang menunggu dalam kereta se0rang diri kira-kira 30 minit.

“Keadaan di situ tenang sehingga saya nampak se0rang lelaki berjubah dan k0piah berwarna gelap datang dari arah hadapan menghala ke kereta saya,” katanya ketika dihubungi, pada Rabu.

lelaki jubah 2 W

Lelaki m1steri bertindak mengetvk cermin tingkap kereta.

Lebih mesra disapa Nurul, katanya dia tergerak hat1 untuk mengunci pintu keretanya sebaik melihat kehadiran lelaki m1steri itu dari jauh.

“Tiba-tiba saya rasa tak sedap hat1 apabila nampak lelaki itu berjubah dan berk0piah tapi pakai gelang emas. Pel1k lelaki pakai gelang emas.

“Kereta saya pula bukan auto l0ck. Apabila nampak lain macam tu, saya terus kunci kereta,” ujarnya yang berasal dari Wakaf Bharu di Tumpat.

lelaki jubah 5 W

Nurul bersendirian di dalam kereta ketika kejadian.

Menurut wanita yang menetap di Shah Alam itu, tindakannya mengunci pintu kereta amat tepat apab1la lelak1 tersebut menghampiri keretanya pada kira-kira pukul 10.15 pagi.

“Cermin tingkap kereta saya tinted, jadi dari jauh nampak gel4p. Kalau datang tinjau secara dekat baru nampak samar-samar jika ada 0rang di dalam.

Saya rasa t4k sedap hat1 apabila nampak lelaki berjubah dan berk0piah itu tapi pakai gelang emas.

NURUL AIN

“Walaupun pintu berkunc1 dan cermin tingkap kereta ditutvp, saya dapat lihat jelas wajahnya yang terseng1h sambil beberapa kali menunjukkan dua jari macam nak minta RM2.

“Selain gelang emas, saya nampak dia pakai beberapa cincin. Dia t4k ada bercakap apa-apa, cuma seng1h… itupun dah buat saya t4kut,” katanya sambil menambah pertama kali berdepan kejadian seumpama itu.

lelaki jubah 3

Cermin kereta Nurul tinted dan dilihat gel4p dari jauh.

Nurul yang mengusahakan b1snes bor0ng telekung dan sejadah berkata, dia pada mulanya mahu menghubungi p0lis b4ntuan bagi mengelakkan keadaan lebih burvk berlaku.

“Dalam keadaan t4kut dan pan1k tu, saya hanya sempat berfikir untuk tek4n h0n. Baru h0n sekali, lelaki tu terus lar1. Saya pasti dia berakal sebab masih boleh fikir untuk lar1.

“Sepanjang temp0h menunggu ketibaan suami, saya memang risau dan asyik teng0k cermin pandang belakang kot dia tiba-tiba muncul dari celah mana-mana,” ujarnya namun t1dak dapat mengenal pasti sama ada lelaki tersebut merupakan rakyat tempatan atau warga as1ng.

lelaki jubah 4

Antara k0men-k0men net1zen.

Jelas Nurul lagi, dia bagaimanapun bersyukur kerana t1ada kejadian yang tidak diingini berlaku namun meng4kui masih tr4uma dengan perkara yang berlaku.

“Masih terbayang-bayang wajah dia yang seng1h tapi menyer4mkan tu. Sekarang ni, saya masuk kereta je terus kunc1 pintu kereta.

“0leh itu, saya nasihatkan kepada semua terutama wanita supaya berhati-hati apabila berada dalam kereta apatah lagi bersendirian.

“Kunci pintu kereta dan bunyikan h0n untuk tarik perhatian dan kalau b0leh beredar, pergi saja untuk keadaan lebih sel4mat,” katanya.

Sumber : mStar

Leave a Comment