“Sih1r asap r0k0k jadi punca!”- Demi n4fsu, wanita ini jadi m4ngsa ilmu guna-guna sampai hampir ikut ke Thailand

TERHUYvNG-hayang Rozita berjalan sambil cuba mengumpul semangat untuk meng1ngati apa yang sedang berlaku kepada dirinya.

Perkara terakhir yang Rozita ingat adalah dia mel0mpat keluar daripada sebuah kereta selepas tiba-tiba teringat kepada ibu dan adik-beradiknya di kampung.

Pandangannya k4bur malah kepalanya berasa sak1t apabila telinganya terdengar bunyi kenderaan dan mot0sikal di jalan raya. Malah dia langsung t1dak ingat kereta siapa yang dinaikinya sebelum itu.

“Saya minta tol0ng daripada 0rang yang sedang makan di kedai dengan meminjam telef0n untuk menghubungi ibu saya. Nasib baik saya masih ingat n0mbornya.

“Saya langsung t1dak ingat apa telah berlaku kepada saya, rasa macam orang g1la yang hilang ingatan,” katanya.

Rupa-rupanya, sudah sebulan Rozita mengh1langkan diri sehingga majikannya turut membuat lap0ran p0lis dan menghubungi keluarganya di kampung.

2221678

Rozita langsung t1dak mengingati apa yang telah berlaku kepadanya.

Sejak itu juga, ibu dan dua adiknya menumpang di bilik sew4nya yang disediakan majikan sementara berusaha mencarinya.

“Terkejvt saya apabila diberitahu semua 0rang mencari saya dan sudah sebulan saya h1lang… Tidak lama selepas saya menelefon ibu, dia bersama majikan sampai membawa saya pulang.

“Terp1nga-p1nga saya lihat wajah ibu dan hanya mampu menang1s apabila menatap wajahnya. Saya masih b1ngung dengan apa yang berlaku,” ceritanya.

Sejurus pulang ke kampung, keadaan Rozita masih sama. Lebih banyak termenvng dan bersendirian di dalam bilik. Makan juga t1dak mahu.

B1mbang keadaannya itu, Rozita dibawa berjumpa dengan se0rang ustaz dan terb0ngkarlah apa yang berlaku kepadanya.

Lelaki separuh abad punca keh1langan Rozita

Tiga bulan lalu, Rozita membuat keputusan suk4r untuk berhijrah ke Kuala Lumpur selepas salah se0rang rakannya memberitahu ada pekerjaan k0song sebagai pembantu kedai.

Mungkin disebabkan s1h1r, saya jadi macam 0rang b0d0h dan hanya ikut sahaja apa dia katakan.

ROZITA

Lama Rozita berfikir sebelum membuat keputusan kerana berat hat1 ingin meningg4lkan ibu dan dua adik-adiknya yang masih bersek0lah.

“Tetapi ini keputusan yang tepat. Sejak ayah men1ngg4l, ibu yang mencari nafkah untuk kami tiga beradik dan kini giliran saya pula untuk memb4ntu ibu.

“Alhamdulillah bukan sahaja rezeki mendapat pekerjaan tetapi b0s ditempat kerja juga sangat baik dan menjaga semua keperluan saya kerana tahu saya t1ada sesiapa di Kuala Lumpur,” katanya.

Imbau Rozita, sebulan sebelum keh1langannya, dia kerap didatangi seorang lelaki dalam lingkungan 50 tahun ke kedai untuk membel1 barang.

Tidak mengesy4ki sesuatu yang pel1k, Rozita tetap melayan lelaki itu seperti biasa setiap kali dia datang ke kedai untuk membel1 barang.

“Jujurnya ada juga terdetik dihati tentang sikapnya yang pel1k… Kadang-kadang dalam sehari tiga kali dia datang meskipun tidak bel1 apa-apa.

Darah

S1hir asap rok0k itu turut menggunakan bahan seperti dar4h kh1nzir dan air kenc1ng anj1ng hitam sebelum dijemur dan dijamp1.

“Macam-macam juga dia tanya sehingga kepada hal per1badi tetapi saya jawab bersahaja kerana mengenangkan dia 0rang tua,” katanya.

Sehinggalah suatu hari kata Rozita, lelaki itu meminta tol0ng membawa barang yang dibel1 ke keretanya sebelum lelaki itu tiba-tiba menyalakan r0kok dan menghembvs asapnya ke wajahnya.

Dan dia langsung ti1ak ingat apa-apa selepas itu.

Dar4h kh1nzir dan air kenc1ng anj1ng hitam sih1r asap r0k0k!

Menceritakan pengalaman mendapatkan raw4tan, Rozita menjelaskan ustaz memberitahu dia terkena s1hir rok0k yang telah dijamp1.

Kebiasaannya kata ustaz itu, rok0k itu akan direndam dengan dar4h kh1nzir serta air kenc1ng anj1ng hitam yang kemudiannya akan dijemur sebelum dijamp1.

“Asapnya jika terkena pada wajah sese0rang akan memuk4u, memikat serta membuatkan sese0rang menurut per1ntah selain bertindak sebagai alat pengasih.

idi-sebut-asap-rokok-bisa-jadi-sumber-penularan-c0vld19_32955

Sih1r asap r0kok akan membuatkan sese0rang berasa terpuk4u, terpikat serta menurut per1ntah.

“Mungkin ramai t1dak percaya tetapi itulah yang berlaku. Macam-macam cara dilakukan oleh sese0rang untuk menundvkkan m4ngsa mereka,” jelasnya.

Sejak mendapatkan raw4tan, sedikit demi sedikit keadaannya pulih dan ingatannya tentang apa yang berlaku menerpa dalam mindanya.

Antara perkara yang diingatinya adalah lelaki itu ingin memperisterikannya dan merancang membawanya bern1kah di Tha1land.

“Mungkin disebabkan s1hir, saya jadi macam orang b0doh dan hanya ikut sahaja apa dia katakan. Malah saya sanggup lar1 daripada tempat kerja tanpa memberitahu apa-apa pada majikan.

“Sehelai sepinggang… Saya langsung t1dak bawa apa-apa termasuk beg tangan atau kad pengenalan diri,” ceritanya.

Rozita memberitahu meskipun ser1k dengan kejadian itu, namun demi keluarga dia kini kembali ke tempat kerja lamanya dan bekerja seperti b1asa.

Adakalanya kata Rozita, perasaan t4kut tiba-tiba menerpa apabila melihat lelaki separuh abad masuk ke dalam kedai dan cepat-cepat dia akan melar1kan diri.

“Alhamdulillah b0s pun baik dan pasang kamera l1tar tertutup kerana b1mbang kejadian serupa akan berlaku lagi,” jelasnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment