Dat0 Vida luah buat apa sahaja selalu kena kec4m, Sekali Ustz Kazim B0ngkar Sesuatu Tentang Dsv mungkin Ramai Tak Tau

Penyanyi dan usah4wan k0ntr0versi, Datuk Seri Vida meluahkan rasa sed1h apabila dirinya terus menjadi bahan kec4man netizen di media sos1al.

Perkara tersebut dik0ngsikan penyanyi lagu I Am Me itu menerusi sebuah vide0 yang dimuat naik di platf0rm TikT0k miliknya.

Menurut Vida yang juga Pres1den Netizen bagi pr0gram Big Stage 2022, dia berasa ha1ran mengapa setiap apa yang dilakukannya akan menerima kec4man netizen.

“Apa lagi sal4h saya. Kenapa tak boleh terima setiap apa saya cuba lakukan.

“Kebiasaan balik dari h0tel baru saya akan buka telefon untuk melihat k0men dan maklum bal4s netizen.

“Tetapi, setiap minggu saya masih dikec4m dan bermacam kata, sedangkan saya sudah jadi sebaik mungkin dengan kata-kata,” katanya di TikT0k.

Mengulas lanjut, usah4wan terken4l itu berkata mungkin 0rang sekeliling melihat dirinya nampak gembira, namun di sebalik itu hanya tuhan sahaja yang tahu.

“Buat macam mana pun masih dibenc1 dan dikec4m netizen. Sed1h hati saya.

“Depan 0rang saya nampak suka dan gembira. Tetapi sebaliknya Allah sahaja yang tahu segala kesed1han dan kesus4han saya hadapi,” ujarnya.

Pemerhatian Utusan Malaysia mendapati, ruangan k0men dibanjiri pelbagai reaksi netizen buat usahawan sensas1 itu.

“Datuk Seri sebiji macam mak saya, orang nasihat t4k mahu dengar. Bila sudah kena, baru nak rasa sak1tnya terngadah itu. Pen4t lihat Datuk Seri,” k0men seorang warganet.

“Datuk, maaf ya. Pendapat saya sahaja, mengapa tidak Datuk f0kus perniagaan sahaja. Datuk sangat hebat dalam bidang itu,” k0men juga seorang pengguna.

“DSV sudah ada segalanya cuma perba1ki adab dan s0pan. Insya-Allah jaga itu sudah lengkap DSV sebagai wanita hebat. Bukan meraih tul4r dan cakap bukan-bukan. Netizen pun bijak,” tulis lagi se0rang pengguna.

Ini pended4han Ustaz Kazim Elias Tentang Dat0 Sri Vida..

Dalam kehidupan Dato vida yang seringkali menerima kec4man, ada di antara netizen yang tidak melihat kebaikan yang pernah dilakukan 0leh beliau. dalam vide0 ini ustaz kazim ada jelaskan semua jasa dan peng0rbanan Dato vida yang ramai tak sangka. lihat vide0 di bawah..

K0men Netizen:

Hidup kena sentiasa bersangka baik. Sem0ga Dato Vida diberi taufik dan hidayah. Sem0ga beliau diberi penghujung hidup yang baik.

Jangan kita mencel4 kes1lapan, kelem4han orang di media sos1al. Kalau niat nak menegur sebaiknya jumpa beliau sendiri.

Benda baik kita puji. Yang suka bersangka burvk itu belajar mengenali diri. Aku x minat pun Dato Vida. X minat artis selebr1ti.

Tapi bukan hak kita mak1 h4mun orang di media sos1al. Biar gol0ngan pemimpin, tok guru, ustaz , ulama atau pakar2 dalam satu bidang menegur. Jangan kita tergol0ng dalam Namimah (batu ap1 / peng4du d0mba) . Teguran untuk saya sendiri dan sahabat semua.

Alhamdulillah, semuga kedua nya terus berjaya, dlm b1dang masing masing…sukses selalu…Aamiin

Teruskn usaha Ustaz Kazim biarlh manusia2 mghvkum.Allah lbh mengtahui, semuga maju jaya dn bertambah rezeki utk anak 2 Tahfiz.Aamiin YaRabbalalamin

Sumber: Utusan dan y0utube

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya.
Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini.

Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

Xoxo

Sumber : Menujukebenaran

Leave a Comment