Kekayaan cecah RM22 jut4? – “Itu cuma p1njaman Allah SWT”, “Terima kasih kepada yg Menulis Art1kel ini”

SHAH ALAM : Pelak0n sens4si, Datuk Adi Putra, 41, engg4n mengulas d4kwaan memiliki kekayaan sebanyak RM22 jut4 sebagaimana yang did4kwa 0leh sebuah p0rtal tempatan.

Menurut Adi, dia lebih selesa menganggap segala kesenangan dan kekayaan yang dimiliki adalah kurn1aan dari Yang Maha Esa.

“Angka itu diberikan 0leh 0rang dan Ia b0leh jadi lebih dan kurang. Namun, ia hanya angka, apa yang lebih penting ialah hala tuju kita sebagai h4mba. Saya hanya mem1njam daripada-Nya sahaja.

“Kalau b0leh janganlah gel4r saya jutawan. Saya lebih selesa bergerak di belakang tabir. Ada sesetengah pihak yang menunjukkan kemewahan mereka di laman sos1al.

“Namun saya lebih selesa di belakang tab1r kerana ada banyak urusan yang ing1n saya ceburi. Kalau saya berhent1 berlak0n, ada yang akan merindui. Saya hanya memb4ntu mereka untuk ke destinasi,” katanya.

Adi berkata demikian ketika ditemui di sidang media dan majlis pelancaran f1lem Air Force The Movie Selagi Berny4wa di Pangkalan Udara Subang, di sini, hari ini.

Turut hadir ialah Panglima Angkatan Tenter4, Tan Sri Affendi Buang dan Panglima Tentara Udara, Datuk Seri Mohd Asghar Khan Goriman Khan.

Terdahulu, menerusi lap0ran sebuah p0rtal, Adi tersenarai sebagai selebr1ti yang mempunyai kekayaan lebih dari RM4.3 jut4 pada tahun 2017/2018.

Malah, Adi juga tersenarai sebagai 10 selebr1ti terkaya di Malaysia.

Selain itu, ditanya mengenai pembabitannya yang kerap dalam menyantuni masy4rakat, Adi menganggap ia adalah sebahagian tanggungjawab sos1al seorang figura umum.

“Saya rasa saya bersyukur dan berterima kasih kepada 0rang tua saya dan mereka yang penyampaikan berita itu.

“Kerana t1dak perlu saya heb4hkan kerana mengantara itu sudah ada. Betul saya nak memberi kepada masyarakat dengan cara ini, 0rang lain lain caranya.

“Sebagai figura awam saya tidak boleh lar1 daripada pemerhatian orang. Sekurang-kurangnya itulah yang b0leh saya lakukan,”katanya.

Untuk rek0d, Adi menubuhkan syar1kat agens1 pengurusan umrah dan haji bermula tahun 2013.

Terdahulu, Nama Datuk Adi Putra sangat p0pular sebagai pelak0n drama dan juga f1lem di Malaysia. Mungkin ramai tak tahu Adi Putra pernah menjadi se0rang m0del terken4l sejak berada di Singapura lagi. Kehidupannya semakin memuncak kerana pern1agaannya juga semakin dikenali ramai.

Kebah4giaan Datuk Adi semakin dilihat disamping istri terc1nta, Datin Aida. Pasti ramai yang tertanya-tanya apakah sumbangan Datuk Adi sehingga mendapat gel4ran tersebut?

Datuk Adi ini walaupun mungkin di lihat t1dak sekerap dahulu untuk muncul di dalam mana-mana drama dan juga filem, beliau sekarang ini sangat aktif dalam membesarkan b1snes travelnya yang semakin maju itu.

Malah,dia juga bergerak aktif dengan pertubvhan amal sejak tahun 2020, pelak0n Datuk Adi Putra berkata dia menimba banyak pengalaman sepanjang menyertai pr0gram misi kemanus1aan itu.

Menurut Adi atau nama sebenar Mohamed Hadi Putera Halim, 41, dia dapat melihat sendiri kesus4han dan kesemp1tan hidup yang dilalui 0leh mereka yang kurang nasib baik.

Dalam pada itu, Adi berkata dia lebih selesa untuk t1dak terlalu berk0ngsi perkembangan aktiviti misi b4ntuan kemanus1an yang dilakukan di media sos1al.

Bagaimanapun, pelak0n drama Aku Yang Kau Gel4r Isteri ini berharap orang ramai dapat menggunakan laman sos1al bagi menyebarkan mesej p0sitif mengenai pr0gram kemanus1aan.

Jika di ikutkan, Datuk Adi ini juga tersenarai sebagai selebr1ti yang mempunyai kekayaan lebih dari USD 1 million untuk tahun 2017/18. Hal ini tidak dinaf1kan oleh Datuk Adi memandangkan dia dengan rendah diri turut mend0akan kebaikan buat pihak yang menulis art1kel tentangnya itu.

Kata Datuk Adi,“Terima kasih kepada yg Menulis Art1kel ini, sem0ga Allah permudahkan Urusan Anda. Bonda ku berpesan, permudahkanlah urusan 0rg lain InsyaAllah Allah permudahkan Urusan mu, menjayakanlah niat dan hajat 0rg lain insyaAllah Allah akan menjayakanmu. Pesanan dari kec1l hingga kini tak akan ku lupai. Ameen YA Rabb”.

Ramai pers0al status ker4kyatan

Datuk Adi Putra menges4hkan bahawa dirinya kini sebagai se0rang warga negara Malaysia.

“Ramai yang mempers0alkan tentang kerakyatan saya, memang benar dilah1r di Singapura, berkecimpung dunia perfileman di Malaysia, bern1aga syar1kat pengurusan Umrah dan Haji di Malaysia.

“Isteri saya, Datin Hajah @adyaidayusof kelah1ran Malaysia, anak-anak warga Malaysia, saya menjadi warga Malaysia dah lama tapi sudah tiba masa saya umumkan st4tus warg4negara saya ialah Malaysia.

Adi Putra nikah semula bek4s isteri pertama

Terdahulu, Datuk Adi Putra telah sel4mat menikahi bek4s isterinya Aida Yusof.

Adi dan Aida telah berkahwin buat kali pertama pada 14 April 2006 dan bercerr4i pada March tahun lalu setelah 11 tahun bersama.

Dalam masa yang sama Adi telah mengejvtkan industri apabila mengahwini isteri kedua pada 20 Jun 2016 dengan se0rang ibu tunggal beranak satu dan juga merupakan pegaw4i di sekolah agensi ker4jaan dan bercerr4i juga dalam masa yang sama dengan Aida.

Adi dan Aida t1dak dikurniakan cahaya mata, namun mereka berdua telah mengambil seorang anak 4ngkat

Sumber : klmenjerit

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda b0leh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Sumber : Menujukebenaran

Leave a Comment