Shuib tak sanggup jumpa ‘kemb4r’ Siti Sarah. Ramai setuju dengan aIasannya

Kuala Lumpur: “Kalau b0leh saya mahu mengel4k daripada berjumpa dengan dia (Emy Nur Faranizah).”

Demikian kata pelak0n dan pelawak Shuib ketika ditanya mengenai ‘kewujudan kembar’ arw4h isterinya, Allahy4rham Siti Sarah dan kesudiannya berjumpa wanita itu.

Shuib, 38, atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad ketika dihubungi berkata mem0ri dan ‘keberadaan’ Siti Sarah masih kuat dalam dirinya.

“Untuk melihat ‘figure’ Sarah sekarang ini saya t4k sanggup. Sebab dia dah tak ada dan semestinya t4k ada pengganti untuk dia. Untuk teng0k depan mata saya tak sampai hat1 dan tak sanggup.

“Untuk anak-anak berjumpa dia (Emy) saya 0kay saja dan tak l4rang. Saya b0leh bawa, tak ada masalah. Sebab Allah Maha Kaya, Maha Hebat. Saya selalu dengar kita ini ada tujuh kemb4r, muka sama kita dalam dunia ini. Satu kelebihan juga Allah nak bagi muka sama,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Shuib dia t1dak kisah jika 0rang ramai menyamakan wajah wanita itu dengan Siti Sarah.

“Saya anggap ini biasa. Saya percaya setiap 0rang ada muka sama. Begitu juga dengan saya. Perkara sebegini memang dah ada dan tak ada 1su pun. Kalau terjumpa ia satu rezeki.

“Kalau 0rang tanya saya nak jumpa saja-saja saya cakap t4k sebab rindu saya dengan Sarah memang takkan pernah habis. Saya tak b0leh nak teng0k, saya tahu bukan dia walaupun muka sama.

Emy (dua dari kanan) bersama Raissuddin, Mak Der dan anak sulung arw4h, Uwais Alqarni

Terdahulu akhbar ini melap0rkan bapa Siti Sarah, Raissuddin Hamzah menerima kejvtan kehadiran ‘kemb4r’ arw4h anaknya sempena ulang tahun kelah1rannya yang ke-66, pada Ahad lalu.

Kejvtan itu dirancang isterinya, Siti Fatimah Suberi, 35, atau mesra disapa dengan panggilan Mak Der.

Rata-rata net1zan bersetuju dengan pendirian Shuib

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber : Limau Asamboi

Leave a Comment