“Ramai rindukan arw4h”- ‘Kembar’ Siti Sarah terkejvt dikej4r peminat ketika jaIan-jaIan di mall

MEMILIKI wajah mirip arw4h Siti Sarah Raissuddin, wanita yang dikenali sebagai Emy meng4kui pernah berhadapan dengan situasi dikej4r peminat penyanyi itu ketika sedang berjalan-jalan di sebuah pusat membel1-bel4h.

Berasa janggal dengan keadaan itu, Emy berkata, peminat tersebut mungkin terlalu rindu kepada arw4h sehingga t1dak sedar 0rang yang diharapkan itu sudah t1ada.

“Pernah satu hari ketika saya sedang berjalan-jalan di sebuah pasar raya, se0rang peminat mengej4r untuk menegur saya. Apabila sudah dekat baru dia sedar saya bukan Siti Sarah.

“Memang terkejvt dan rasa kelakar juga dengan kejadian tersebut. Saya anggap dia mungkin terlalu rindukan arw4h sehingga sanggup mengej4r saya.

“Sebelum ini memang ramai yang menegur wajah saya mirip arw4h, tetapi tidaklah selalu,” katanya kepada mStar.

emy sarah 2

Emy buat kejvtan sempena ulang tahun Raissudin.

Sebelum ini, wajah Emy tul4r di media sos1al gara-gara mempunyai wajah seiras dengan penyanyi lagu Kesetiaan.

Emy turut dijemput sebagai kejvtan sempena sambutan ulang tahun kelah1ran bapa arw4h Sarah iaitu Raissuddin Hamzah baru-baru ini.

Menerusi sebuah vide0 yang dimuat naik oleh ibu t1ri Sarah iaitu Siti Fatimah Suberi, Raissuddin dilihat terkejvt apabila Emy muncul membawa kek ulang tahun kepadanya.

Saya melihat uncle (Raissuddin) terd1am sehinggalah saya datang dekat kepadanya

EMY

Anak sulung Sarah iaitu Uwais Alqarni juga menunjukkan reaks1 sama apabila melihat Emy.

Selain berbual santai, Raissuddin turut menunjukkan fot0 Sarah sewaktu kecil kepada Emy.

“Saya melihat uncle (Raissuddin) terd1am sehinggalah saya datang dekat kepadanya. Uncle menegur saya dan kami berb0rak seperti biasa. Uncle juga menunjukkan gambar-gambar arw4h ketika kecil dan remaja.

“Uwais juga nampak terkejvt. Mungkin dia pel1k ada 0rang yang tidak dikenali hadir pada majlis tersebut. Dia t1dak berkata apa-apa… hanya tersenyum sahaja.

IMG_4130

Gambar kenangan Shuib bersama arwah Sarah dan anak-anak.

“Pada awalnya memang seg4n untuk hadir majlis tersebut. Bagaimanapun saya t1dak mahu mengh4mpakan mereka untuk meraikan ulang tahun uncle ketika itu,” ujarnya.

Allahy4rham Siti Sarah yang merupakan isteri kepada pelawak Shuib meningg4l dun1a pada 9 Ogos tahun lalu di Pusat Perub4tan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) akibat j4ngkitan c0vld-19.

Allahyarh4m menjalani pembed4han bagi mengeluarkan bay1 lelaki ketika kandungannya berusia lapan bulan pada 6 Ogos yang diberi nama Ayash Affan.

Sarah dan Shuib turut dikurniakan dua 0rang cahaya mata lain iaitu Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq m4tin, 6

Sumber : mStar

Leave a Comment