“Saya Pantang dicabar”, Iqbal sampai k0yak bila netizen suruh tunjuk resit hadiah dari Datin Reena

Meskipun sering dikec4m oleh net1zen, namun ia se0lah tidak memberi kesan kepada usah4wan sensas1 Iqbal Zulkefli yang dilihat sudah lal1 dengan perkara itu.

Terbaru, Iqbal memuat naik vide0 menerima seutas jam tangan mewah jenama terken4l, Rolex bernilai RM100,000 pemberian seorang usah4wan wanita.

Menerusi vide0 itu, dapat dilihat Iqbal nampak teruja ketika mengambil bungkusan yang diletakkan di dalam kereta Ferrari milik se0rang usah4wan dikenali sebagai Datin Reena.

Datin Reena

Anggap Seperti Kakak

Ketika membuka bungkusan berkenaan, Iqbal seakan t1dak percaya menerima hadiah tersebut daripada usah4wan yang dianggap seperti kakaknya itu.

Menurut Iqbal, dia sudah menunggu dua tahun untuk membel1 jam tangan berkenaan namun t1dak sangka menerima hadiah tersebut.

“Tidak pernah saya terima hadiah sem4hal ini. Jam Rolex ini saya tunggu sudah dua tahun untuk membel1nya. Akhirnya dapat hadiah daripada kakak yang berbud1 sejak sekian lama, Datin @reenazach,” tulisnya.

Dalam pada itu, Iqbal berkata dia sudah mengenali us4hawan itu sejak 10 tahun lalu ketika dia merantau bersendirian di Kuala Lumpur dan wanita itu yang banyak memb4ntunya.

“10 tahun lalu, ketika saya kesus4han dan tinggal sendirian di Kuala Lumpur. Satu-satunya insan yang saya berani untuk mem1njam wang ialah kakak Reena. Dia kut1p saya, bawa saya belajar bekerja. Kami keluar rumah seawal pukul lima pagi,” katanya.

“Tunjuk la res1t, 100k tu 0rang nak teng0k” – Netizen

Diruangan k0men, rata-rata netizen teruja dengan hadiah yang diterima oleh Iqbal itu. Tidak kurang juga ada yang bergur4u meminta Iqbal menunjukkan res1t pembel1an jam berkenaan.

“Jangan Sampai Saya Bal1ng Res1t” – Iqbal

Rasa tercabar dengan k0men-k0men netizan, Iqbal di lihat sempat men1ngalkan satu k0men di halaman tersebut

“Saya p4ntang dicabar. Kalau tunjuk kata r1ak. Jangan sampai saya bal1ng semua res1t yang lain-lain pula kali ni.”

Berikut rakaman perk0ngsian Iqbal di Faceb00k milik beliau

Nama Ahmad Iqbal Zulkelfi makin dikenali hari ini selepas pemuda yang sering mencetvskan kontr0versi ini telah melancarkan debut s1ngle lagu terbaru berjudul Hujan baru-baru ini. Terkini, vide0 lagu Hujan itu berada di kedudukan n0mbor satu di Y0uTube Malaysia.

Vide0 muzik Hujan kini sudah meraih lebih 400,000 pen0nton kurang 24 jam dan menerima 5,000 k0men warga maya.

Lagu Hujan ciptaan angg0ta kumpulan Floor88 itu mengisahkan sebuah kisah perjalanan hidup usah4wan terbabit.

Siapa Ahmad Iqbal sebenarnya?

Mungkin ada yang belum mengenali pemuda akt1f yang merupakan bekas Pemb4ntu Per1badi kepada usahawan k0smetik terken4l, Datuk Seri Vida selama 4 tahun.

Ahmad Iqbal menjadi bualan h4ngat di kalangan warga maya selepas mend4kwa hubvngan dengan DS Vida pernah melalui fasa bercinta malahan hampir bernikah beberapa tahun lalu. Beliau juga sering dikatakan menunjuk-nunjuk kemewahan sehingga ada aks1 mem1jak wang kertas RM50!

Bi0data Dan Latar Belakang

Nama Penuh: Ahmad Iqbal Zulkefli

Nama Timangan: Iba, Iqbal

Umur: 27 tahun (2021)

Tarikh Lahir: 12/9/1994

Tempat Lahir: Pasir Mas, Kelantan

Pendidikan: Maahad Muhammadi Pasir Mas (SPM & STAM)

Pendidikan Tinggi: Diploma dalam jurusan

Penulisan Kreatif di Akademi Seni Budaya &

Warisan Kebangsaan (ASWARA), KL

Kerjaya: Us4hawan

Adik-beradik: Anak ke-3 daripada 8 0rang adik-beradik

Apa kata anda? K0ngsikan bersama kami

kredit: rotikaya, Fb Ahmad Iqbal

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment