“Makin dikec4m, makin pr0duk dikenali”- Kak KM beIi bangl0 RM5 juta, syukur akhirnya d0a dimakbulkan

DI SEBALIK kegembiraan berjaya membel1 sebuah rumah l0t bangl0, usahawan sensas1 Kak KM juga t1dak terlepas daripada kec4man apabila dia dikatakan sengaja mempamerkan kemew4han di media sos1al.

Enggan ambil pusing dengan kec4man net1zen itu, Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli berharap apa yang dik0ngsi itu dapat memberikan inspirasi kepada 0rang ramai supaya berusaha lebih gigih dalam mencapai sesuatu impian.

“Syukur dengan rezek1 yang diberikan. Tuhan mendengar d0a saya selama ini. Kalau sentiasa berbuat baik pasti ada rezeki.

“Kalau ada yang tak suka teng0k perk0ngsian saya itu, tutup sahaja media sos1al. Sejujurnya saya k0ngsi bukan untuk menunjuk-nunjuk tetapi mahu beri inspirasi supaya 0rang lain turut berusaha lebih kuat lagi untuk memiliki apa yang dihajati.

“Lihatlah dari sudut p0sitif. Bersainglah secara sihat untuk capai sasaran sendiri, bukan hanya sekadar kec4m dan cakap kos0ng sahaja,” katanya kepada mStar.

Sebenarnya 0rang yang selalu kec4m inilah ada mas4lah cembvru

LIANA ROSLI

USAHAWAN

Bagaikan t1dak dapat lar1 daripada kec4man, anak kepada aktres veteran Normah Damanhuri ini berkata sudah lal1 dengan segala kata-kata burvk yang dilemp4rkan.

“Usahawan seperti saya ini memang selalu kena kec4m. Tidak kisahlah apa 0rang hendak katakan, saya hanya lihat dari sudut p0sitif. Semakin dikec4m semakin ramai 0rang kenal pr0duk saya.

“Sebenarnya 0rang yang selalu kec4m inilah ada masalah cembvru. Apa sal4h sesekali ucap tahniah dengan kejayaan orang lain,” ujarnya.

kak km 2

Kak KM tak hirau kec4man orang.

Bercakap tentang bangl0 mewah yang terletak di Ampang, Kuala Lumpur itu, Kak KM memberitahu urusan pembel1an rumah dan tanah berh4rga RM5 jut4 itu sudah dilakukan sejak tahun lalu dan dia baharu sahaja menerima kunci rumah secara rasm1 pada Ahad.

Kata Kak KM, dia akan melakukan pr0ses ubah suai terlebih dahulu mengikut citarasa sendiri sebelum berp1ndah dan menetap di sana.

“Saya nak runtvhkan rumah tersebut dan bina sebuah rumah baharu. Saya tak suka nak tinggal di tempat yang pernah didiami 0leh 0rang lain sebelum ini.

“Perancangannya mahu bina rumah dua tingkat dan mesti ada k0lam renang. Apa yang pent1ng adalah selesa untuk kami sekeluarga tinggal,” jelasnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment