“Kuatnya Ujian Ustaz”- Se0rang Dukvn 0nline TuIar dengan gambaran 4 watak Yg S1hir Ustaz Kazim

Sebelum ini, Ustaz Kazim telah mended4hkan keadaan dirinya yang dipercayai terkena sih1r dan mengatakan seramai enam individu telah tampil bersemuka dengannya untuk mem1nta maaf kerana meny1hir dirinya.

Vide0 berada di bawah art1kel

Susulan itu, tul4r vide0 TikT0k @official_neopawangdiraja dimana dia membuat pended4han berkenaan orang yang meny1h1r Ustaz Kazim. Menerusi vide0 tersebut, dia telah melukis 4 individu berbeza yang meny1hir Ustaz Kazim dengan

S0s0k yang pertama ialah se0rang wanita bertudung dan didampingi oleh m4khluk berupa h4ntu p0cong bermata hijau, manakala sos0k kedua ialah seorang lelaki berk0piah menggunakan barang s1h1r seperti rambut, jarum dan tisu pelvh m4ngsa.

Bagi s0s0k ketiga pula ialah se0rang dukvn dari Ind0nesia dimana mempunyai lemb4ga hitam sebagai lemb4ga suruhannya dan sos0k keempat ialah se0rang dukvn asli yang menggunakan katak dan j1n harimau bel4annya.

Menurut lelaki tersebut, dia t1dak mengenali individu-individu yang dilukisnya dan tidak bern1at untuk menudvh mana-mana pihak. Tambahnya, lakaran yang dik0ngsikan adalah sebuah lakaran gha1b yang terhasil daripada gerak yang M4ha Kuasa.

Perk0ngsian tersebut telah meraih perhatian 0rang ramai dan rata-rata net1zen berasa terkejvt dengan perk0ngsian tersebut. Malah, ada juga segel1ntir net1zen mempers0alkan kebenaran pada lukisan tersebut.

Akan tetapi, ada juga net1zen mengatakan bahawa cara perub4tan seseorang itu berbeza dan mungkin lelaki itu memang b0leh melihat benda ‘gha1b’ tersebut.

Tidak hanya itu, segelintir net1zen juga mend0akan agar kes1hatan Ustaz Kazim kembali pulih dan kesemua s1h1r berjaya dibu4ng. Di akhir vide0, lelaki tersebut menasihati 0rang ramai agar sentiasa berw4spada dengan sesiapapun.

0rang jumpa gambar saya di tempat raw4tan b0m0h Tha1land” Ustaz Kazim ded4h ada orang kata dia mungkin terkena s1h1r ‘puru k4tak’

Penyak1t m1steri yang dialami oleh Datuk Mohd Kazim Elias atau lebih mesra dipanggil Ustaz Kazim Elias (UKE) seperti yang dided4hkan beliau sebelum ini, telah mengundang rasa s1mpati ramai.

Berdasarkan perk0ngsian vide0 terbaru di Faceb00k, Ustaz Kazim berkata, beliau kini sedang dalam usaha mencari individu di Tha1land yang menjadi ‘punca’ kepada keadaan yang dialaminya itu.

”Sahabat saya dari Tha1land dah sampai dua hari lepas, jadi kita nak cari 0rang di Tha1land yang disebut berkali-kali yang 0rang jumpa gambar saya di tempat raw4tan dia,” katanya.

Beliau turut memberitahu bahawa beliau sanggup memb4yar berapa yang diminta demi kembali menjadi s1hat semula.

”Nak pujuk dia supaya bu4ngkan s11ir dia supaya dengan izin Allah tak ada s1h1r lagi, berapa ribu nak pun kita bay4r lah pada b0moh tadi untuk tar1k balik apa yang dia buat,” katanya.

Kesan daripada kena s1h1r, Ustaz Kazim mend4kwa bahawa luk4 muncul di bahagian wajah dan badannya selain wajahnya turut menjadi h1tam dan tangan serta kaki turut mengec1l.

”Dekat muka dah jadi h1tam, kaki saya mengec1l tangan saya pun mengecil, yang besar hanya perut sahaja sebab tu ramai 0rang kata (Ustaz Kazim) kena s1h1r puru katak,” katanya.

”Jadi, kena s1h1r daripada katak macam tuan-tuan teng0k katak tu macam tu lah kak1 katak jadi kecil, tangan katak kecil yang besar hanyalah pervt, itulah saya,” katanya.

Tambah beliau, dar4h juga keluar di bahagian tubuhnya akibat penyak1t tersebut.

”Dia jadi luk4 ikut suka, duduk saja-saja dia keluar dar4h melel3h, dar4h satu badan,” katanya.

Sementara itu, beliau turut menjelaskan mengenai 1su gambar yang dimuat naik sebelum ini di mana telah mencetvskan kontr0versi ramai.

Gambar tersebut dikatakan sekadar kesan makeup 0leh juru s0lek dan bukan penyak1t seperti yang did4kwa oleh beliau.

”Takkan saya nak tunjuk benda 4urat saya dalam Faceb00k, benda tu a1b pada saya, kebetulan (juru s0lek) buat pada lengan saya (untuk f1lem) jadi saya masukkan,” katanya.

Jelas beliau, kesan daripada penyak1t tersebut muncul pada bahagian pervt dan peha yang t1dak boleh dided4hkan kepada umum.

”Takkan saya nak tunjuk keadaan di pervt saya, di peh4 saya, hanya orang yang dekat sahaja yang tahu, anak-anak dan isteri.

”Ini bukan benda t1pu cuma saya s0rok pada 0rang, benda yang tak b0leh dis0r0k di muka jadi di muka ini penuh dengan f0undation,” katanya.

Sumber: vocket | SK

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda b0leh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau f0llow page kami. Terima Kasih

Sumber : Limau Asamboi

Leave a Comment