“R0sak harta 0rang”- Client siap tar majlis anak tanpa izin sekali netizen bagi cadangan bernas kalau tak mahu lecak

BUKAN setakat mement1ngkan diri, bahkan turut menyus4hkan orang lain.

Begitulah gambaran ayat yang sesuai terhadap satu perk0ngsian yang dibuat 0leh se0rang juruf0to perkahwinan mengenai per4ngai ‘kurang bertamadun’ se0rang individu.

Mana t1daknya, venue yang disewa untuk majlis perkahwinan dilakukan sewenang-wenangnya tanpa pengetahuan atau kebenaran pemilik l0kasi.

“Terkejvt dengar cerita ini. Ada se0rang klien, sewa venue untuk buat wedd1ng anak dia. Dia pergi t4bur tar sebab tak nak bagi berlec4k untuk wedding anak dia, tanpa pengetahuan 0wner tempat tu.

“Daripada cantik rumput, jadi macam ni. T4k sangka wujud manusia t4k ada 0tak macam ni,” tulis jurufoto tersebut menerusi perk0ngsian di media sos1al miliknya.

Menurut juruf0to tersebut, disebabkan tindakan individu kur4ng bijak yang mement1ngkan diri itu, ia secara tidak langsung memberi kesan kepada kl1en lain yang menggunakan venue tersebut.

Gambar yang dik0ngsikan 0leh juruf0to berkenaan menunjukkan tanah yang berturap.

“Inst4gram st0ry tadi hanya untuk share dekat kawan-kawan pasal per4ngai manusia. Benda ini berlaku bukan hari ini, previ0us kl1en yang buat macam ni… tapi kl1en hari ini yang jadi m4ngsa,” jelasnya.

Juruf0to tersebut turut memuat naik beberapa keping gambar majlis perkahwinan kl1ennya yang sedikit ‘c4cat’ dan kurang berseri kerana permukaan kawasan tanah dilitupi tar yang t1dak diturap dengan sempurna.

Fot0 yang dimuat naik 0leh juruf0to tersebut kemudiannya dik0ngsikan oleh seorang pengguna media sos1al di Tw1tter, menyaksikan ia meraih lebih 6,000 ulang kicau.

Benda ini berlaku bukan hari ini, previ0us klien yang buat macam ni… tapi klien hari ini yang jadi m4ngsa.

Menurut perk0ngsian net1zen lain, l0kasi tersebut sebelum ini merupakan kawasan bertanah yang dilitupi dengan rumput.

Malah ada net1zen yang turut memuat naik gambar l0kasi yang sama sebelum diturap, memperlihatkan kawasan tersebut lebih cantik dengan rumput menghijau.

“Saya kahw1n dekat tempat ni. Waktu survey tempat n1 memang masih ada rumput, kemudian waktu saya kahw1n, ia dah bertar. Saya fikir 0wner (venue) yang tar, rupa-rupanya kl1en,” tulis seorang pelayar.
Antara k0men netizen yang mengec4m tindakan klien berkenaan.

Di ruangan k0men, rata-rata netizen mengec4m sikap klien tersebut, malah menyarankan agar pemilik venue mengambil tindakan und4ng-und4ng.

“Nak jalan tar, patut buat atas highway, b0leh pacak khemah situ. 0rang ambil nasi pun drive thru je.

“Kalau aku 0wner, memang aku suruh buat jadi macam asal balik, and tambah s4man sekali sebab r0sakkan pr0perty aku.

“Sam4n. Banyak b0leh claim ni. Menjejaskan pend4patan,” demikan antara k0men netizen.

kredit: mstar

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment