Wanita k0ngsi pernah jadi ‘buaya’ akibat t4k percaya lelaki lepas putus cinta ‘bert4ubat’ lepas dapat j0d0h mengejut

SIAPA s4ngka perkenalan selama sebulan telah membawa pas4ngan ini merancang untuk ke jenjang pelamin.

Begitulah apa yang berlaku kepada Nurul Afiqah Yasran, 24, yang melalui temp0h perc1ntaan yang singkat dengan pasangan, Muhammad Fikri Ismail, 25, bermula di Inst4gram dan akhirnya sel4mat diijabkabul pada 5 Mei lalu.

Bagaimanapun, dia yang senang disapa Eqa berkata, sebelum mener1ma Muhammad Fikri sebagai suaminya, dia sedang pat4h hati selepas putvs cinta dengan bek4s kekasihnya.

“Saya tengah bersed1h lepas putvs hubungan dengan bek4s teman lelaki. Kami sudah berc1nta lebih tujuh tahun masa putvs. Padahal kami dah rancang nak bertunang Oktober 2021.

“Saya dah buat simpanan nak bertunang sebanyak RM3,000 tapi takd1r menentukan kami berp1sah. Lepas putvs saya terus jadi ‘buaya’ berkawan dengan ram4i lelaki.

“Saya jadi ‘playg1rl’ sebab dah tak percaya dengan mana-mana lelaki. Ada 10 orang saya ken4l dalam masa dua bulan saja,” katanya ketika dihubungi mStar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Dalam masa yang sama, Eqa yang menetap di Bandar Jengka, Pahang ini, berkata dia ser1ng berd0a pada Allah supaya dipertemukan jod0h baik untuk dirinya.

Jelas Eqa, dia tidak s4ngka doanya diperkenankan Allah apabila dia bertemu dengan Fikri pada 7 Julai 2021 di Inst4gram dan kini jejaka itu merupakan suam1nya yang sah.

“Saya ada nampak dia p0st dekat story Inst4gram pasal jod0h jadi saya bal4s dengan em0ji ketawa sebab masa ni saya masih ‘bu4ya’. Dari situlah kami mula bertegur sapa.

Eqa dan Fikri berkenalan pada Julai 2021.

“Hari ketiga berkawan saya cuba ajak dia bertun4ng. Dia terus cari gambar cincin yang sesuai. Lagipun duit s1mpanan memang dah cukup untuk sebab t4k jadi bertunang dengan pakwe lama.

“Saya jemput dia datang rumah untuk ken4l dengan famili. Syukur bila keluarga pun suka dia jadi kami pun teruskan berc1nta. Sebulan saja berc1nta terus kami cari cincin dan majl1s dilangsungkan pada 12 Disember tahun lalu,” katanya.

Menurut Eqa yang bern1aga sendiri, mereka masing-masing mempunyai perasaan suka justeru t1dak menghadapi masalah untuk meneruskan perhubvngan.

Jelas Eqa lagi, Fikri juga tahu akan k1sah lamp4unya yang berkawan dengan 10 orang lelaki serentak ini sebelum ser1us mengenali dirinya.

“Suami pun sama macam saya sed1h tak jadi kahwin dengan bek4s kekasih dia. Jadi saya anggap ini perancangan Allah sebab nak satukan hat1 kami yang merupakan jod0h sebenar.

Majlis pertunangan diadakan pada 12 Disember 2021.

“Dia tahu saja yang saya ni ‘bu4ya’ sebelum kenal dia. Suami pun dah kenal saya lama sebab saya bern1aga. Lepas kenal Fikri, saya terus tinggalkan semua lelak1 sebelum ni,” sel0roh Eqa.

Berikutan vide0 yang menjadi tul4r di TikT0k, cerita mengenai perjalanan kisah cinta Eqa telah meraih hampir 500,000 jumlah t0ntonan.

Eqa dan Fikri telah berkahwin pada 5 Mei 2022.

Rata-rata netizen turut menyatakan bahawa mereka turut percaya pada ketentuan Allah setelah melihat perk0ngsian Eqa mengenai jod0h dan pertemuannya.

Kata Eqa, tujuannya berk0ngsi vide0 tersebut adalah sebagai pemberi semangat apatah lagi kepada mereka yang sedang berduk4 setelah putvs cinta.

Sumber : mStar

Leave a Comment