Duit dikatakan kena keb4s, akhirnya PA Fify Azmi ded4h mesej perbualan sebagai bukti tidak ‘lari’

DITUDvH melar1kan duit sebanyak RM15,000, wanita dikenali sebagai N0ra yang bekerja sebagai pembantu per1badi (PA) pelak0n Fify Azmi tampil membuat penjelasan.

Meng4kui kes1lapan kerana bersikap cua1, Nora berkata, dia t1dak menyedari pihak Skop Pr0duction sudah lama melunaskan bay4ran Fify melalui ak4un bank miliknya.

Menurut Nora, bay4ran itu dimasukkan ke dalam akaunnya disebabkan aktres itu t1dak tahu bagaimana untuk mengeluarkan inv0is.

“Saya tak pernah lar1… saya ada bal4s mesej dia tapi l4mbat sebab ada urusan kerja lain. Berkenaan dengan bay4ran itu, sebenarnya ada sal4h faham dan saya pun sudah jelaskan kepada dia.

Fify buat laporan polis selepas ditipu bekas pembantu peribadi.

Fify buat lap0ran p0lis selepas dit1pu bekas pemb4ntu per1badi.

“Saya meng4ku memang kecua1an daripada pihak saya. Saya tak perasan yang pihak pr0duksi sudah memasukkan bay4ran Fify ke dalam akaun saya. Ikutkan semua bay4ran job, masuk dalam ak4un Fify.

“Cuma kali ini saja masuk akaun saya sebab melibatkan inv0is. Fify tak tahu nak buat inv0is, jadi saya buatkan guna nama syar1kat saya sebab itu pr0duksi masukkan bay4ran dalam akaun saya.

“Pihak pr0duksi tak update saya mengenai b4yaran yang telah dimasukkan dalam akaun saya. Kes1lapan saya pula, tak check akaun,” katanya ketika dihubungi mStar pada Rabu.

Menerusi lap0ran mStar pada Selasa, Fify mended4hkan mengalami kerug1an sebanyak RM15,000 selepas did4kwa dilarikan pemb4ntu per1badinya.

Saya meng4ku mungkin saya ada terpakai duit daripada bay4ran itu sebab tak perasan.

NORA

PEMBANTU PER1BADI FIFY AZMI

Fify atau Nur Afiqah Mohammad Azmi, memberitahu wang tersebut adalah bay4ran 50 peratus daripada jumlah keseluruhan f1lem Special Airf0rce Anarchy yang dimasukkan ke akaun wanita tersebut tanpa pengetahuannya.

Aktres berusia 32 tahun itu telah membuat lap0ran di Balai P0lis Subang Jaya, Selangor pada Isnin dan memaklumkan k3s ini masih dalam s1asatan pihak berku4sa.

Dalam pada itu, Nora meng4kui kemungkinan dia sudah menggunakan duit bay4ran tersebut kerana tidak menyedari ia merupakan ‘p4yment’ dari pr0duksi untuk Fify.

Nora berkata dia terkejvt dengan tindakan Fify memuat naik lap0ran p0lis dan fot0nya di laman sos1al, memandangkan mereka sudah berbincang mengenai pemb4yaran semula wang tersebut sebanyak RM12,000 atas persetujuan bersama.

Fify Azmi

N0ra berk0ngsi paparan skrin perbualan antara dia dengan Fify mengenai bay4ran.

“Saya meng4ku mungkin saya ada terp4kai duit daripada bay4ran itu sebab tak perasan. Tapi Saya dah beritahu dan jelaskan kepada Fify yang saya akan b4yar secara 4nsuran duit dia.

“Atas persetujuan, saya hanya kena bay4r RM12,000 kepada Fify. Saya ingatkan semuanya sudah dijelaskan sebab kali terakh1r kami berhubung tiga hari lalu dan masing-masing terus senyap.

“Tak sangka pula, tiba-tiba semalam dia v1ralkan tentang saya di laman sos1al. Takkan la saya nak lar1kan diri, saya pun cari rezeki dalam industri yang sama.

“Kalau saya ini selalu buat per4ngai, sudah tentu artis lain pun tak nak ambil saya bekerja. Tapi saya tak pernah buat mas4lah sepanjang bekerja dengan artis lain,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Comment