Ustaz Kazim luah rindu untuk bermimpi dan tidur lena, harap bantuan pakar KKM ada sinar baru

Kisah h1dup dialami penceramah beb4s, Datuk Mohd. Kazim Elias atau dikenali sebagai Ustaz Kazim yang meng4kui dirinya terseks4 akibat dis1h1r semakin mendapat perhatian ramai apabila pelbagai cerita dik0ngsikan beliau.

Terbaharu, Ustaz Kazim sekali lagi memuat naik hantaran di Faceb00k meluahkan rasa rindu untuk menikm4ti berm1mpi dan tidur lena yang telah lama h1lang dari hidupnya.

Bagaimanapun, sehingga kini beliau masih berusaha dan mencuba segala raw4tan bagi mencari penawar peny4kitnya.

“Lama dah tak berm1mpi, lama juga tidak menikm4ti lena, kesak1tan keped1han m1ang, tidak pernah berp1sah.

“Mungkin ini akan dirasai sampai akh1rnya, yang tidak merasai akan mempert1kai, aku cuma berd0a agar mereka tidak mendapatkannya,” tulisnya.

Tambah Ustaz Kazim, bel1au juga berharap agar dirinya diberikan kesabaran yang tinggi dan akan sentiasa reda dengan uj1an hidupnya.

“Hanya sabar dan reda mengubat j1wa, dakwah itu menyegarkan, sem0ga d0saku terh4pus dengan uj1an kecil ini,” luahnya.

Ustaz Kazim mel4ahkan rasa rindunya dalam merasai nikmat tidur lena

Terdahulu, beliau turut meluahkan rasa kes4l dengan beberapa individu yang dipercayai dari gol0ngan VIP yang mengambil kesempatan terhadap 0rang yang sedang ditimpa mus1bah sepertinya dengan memberikan sumbangan b0n 1 jut4 Euro.

KK M, pakar kaji s4kit dider1tai Kazim Elias

Dalam perkembangan terkini, Datuk Mohd Kazim Elias memaklumkan beberapa p1hak termasuk Kementerian Kes1hatan Malaysia (KKM) dan universiti tempatan telah tampil untuk memb4ntu mengkaji dan mengenal pasti penyak1t m1steri yang dider1tainya kini.

Menurutnya, pakar dari Institut Penyelidikan Perub4tan, KKM telah datang bertemunya pada Rabu dan beliau dijadualkan bertemu dengan pak4r pat0logi kulit dari Universiti Putra Malaysia pada Khamis.

“Mereka akan membuat bi0psi untuk kenal pasti jenis penyak1t saya dan kaji apa sebenarnya yang berlaku. Sebelum ini saya sudah berjumpa dengan lapan d0ktor pakar dan pak4r kulit menyatakan hanya sak1t kulit biasa dan akan hilang apabila pakai krim.

“Tetapi, sehingga sekarang sak1t saya tidak sembvh. Mereka mengikuti perkembangan saya dan ambil keputusan untuk b4ntu dengan membuat bi0psi untuk kenal pasti penyak1t ini.

“Selain mereka, ada beberapa pihak lagi yang datang menghulurkan b4ntuan termasuk daripada persatuan d0ktor dan individu-individu lain yang ingin turut sama memb4ntu.

Saya bersyukur kerana ada pihak yang tampil memb4ntu pada saat saya terbuka untuk berk0ngsi sak1t yang saya der1tai selama ini,” katanya dalam Wawancara Eksklusif bersama Sinar Harian yang berlangsung di Kumpulan Karangkraf.

Mohd Kazim sewaktu Wawancara Eksklus1f bersama Sinar Harian yang berlangsung di K0mpleks Kumpulan Karangkraf. – Foto ROSLI TALIB

Sebelum ini, Mohd Kazim telah berk0ngsi secara terbuka pender1taan yang dialaminya sejak lapan bulan lalu yang menyebabkan luk4 di seluruh badan termasuk muka.

Menurutnya, keadaan itu bukan sahaja menyebabkan rasa sak1t, gat4l dan ped1h, malah membuatkan beliau gel1sah hingga tidak boleh t1dur seharian sejak beberapa bulan lalu.

Sementara itu, dalam perkembangan lain, Mohd Kazim menyatakan, tidak sal4h untuk gol0ngan pendakwah terlibat dengan bidang seni, termasuk berlak0n di dalam drama dan filem.

Jelasnya, gol0ngan ustaz, asatizah dan agamawan perlu ‘law4n’ dan masuk ke dunia lak0nan jika ingin memahami dan pada masa sama berdakwah, namun ia perlulah bersy4rat.

“Kalau kita tak buat, selama-lamanya akan macam itu. Kita kena l4wan, kena masuk tetapi kena buat sy4rat. Begitu jugalah dengan berlak0n. Kalau ustaz, asatizah, agamawan tidak buat f1lem, tidak berlak0n dan tidak bercampur dalam filem, selama-lamanya 0rang akan jadi macam itu.

“Saya terlibat dengan f1lem, drama dan sitkom, saya tahu keadaan krew. Jadi, bila saya nak berlak0n, saya letakkan syarat tertentu seperti pelak0n wanita Islam memakai tudung. Maknanya, kita yang meletakkan sy4rat.

“Saya pernah berlakon came0 dalam satu 1ilem. Ada satu babak dalam van dan ada pelak0n perempuan. Bagaimana kita nak dakwah? Saya secara sp0ntan bertanya, ‘Yah, kamu tu bila nak bertudung?’ Dalam situasi itu, saya tetap berdakwah,” jelasnya.

Tambahnya, tiada gunanya jika kita hanya pandai mengvtuk dan menghukvm, sebaliknya perlu mengambil pendekatan menasihati dan berdakwah.

“Apa yang har4m, tetap h4ram. Jadi, pendakwah yang berlak0n ini kena jaga ikhtilat dan hukvm. Mereka boleh buat sy4rat tetapi kalau orang tu tak nak tutvp (pakai tudung), kita nak kata apa. Kita tak boleh nak p4ksa. Hanya ALLAH Taala sahaja yang tahu apa n1at dan alasannya,” ujar beliau.

“Buat Ustaz-Ustaz Yang Kutvk Saya..”-Ustaz Kazim

Dalam vide0 ini Ustaz Kazim ada jelaskan mengenai beliau yang banyak terima kr1t1kan dengan mengata beliau hanya berlak0n. ini penjelasan Ustaz kazim tentang real1ti yang berlaku terhadapnya..

Berkenaan dengan Ustaz-Ustaz yang kutvk saya, Ustaz Kazim d0akan mereka tidak kena s1h1r, dilindungi oleh Allah dan diberikan kesempatan 0leh Allah untuk berdakwah dengan mudah.

Ustaz Kazim juga beritahu peluang untuk di panggil ceramah dan masuk tv makin t1pis

Sumber: gempak dan durian merah.com, sinar harian

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment