Kak KM k0ngsi sebab kenapa dia perlu runtvhkan bangl0 tu, yang pasti bukan untuk menunjuk

Pencapaian usah4wan sensas1, Liana Rosli atau Kak KM menjadi bualan ramai apabila dia tampil berk0ngsi m0men indah berjaya miliki kediaman berh4rga lebih RM5 jut4 di Inst4gram, baru-baru ini.

Bagaimanapun, perk0ngsian berkenaan menerima reaksi pelbagai warg4net meski ada yang tumpang gembira melihat rezeki yang diraih anak pelak0n seni0r, Normah Damanhuri itu.

Mengulas lanjut, Kak KM bersyukur kerana ia antara hasil titik pelvh pern1agaan pr0duk yang diusahakan.

“Sebenarnya tanah rumah ini sangat besar, 10,000 kaki persegi. Sebab jika bel1 rumah baru mungkin sus4h nak dapat (yang besar) macam tu. Ia rumah lama. B0leh je kalau nak duduk balik, tinggal lagi kalau boleh saya mahu ia semua baru.

“Jadi kita nak runtvhkan, ‘naik’ balik yang baru. L0kasinya di Ampang. Sebenarnya h4rga lebih (RM5 Jut4), nanti dikatakan berlag4k pula. Baru cakap RM5 Jut4 orang dah m4rah sangat, kata kita nak menunjuk-nunjuk.

“Padahal kita bukan nak menunjuk, kalau tak b0leh teng0k tutuplah Inst4gram tu, betul tak?,” katanya ketika ditemui di Sidang Media Minggu Usah4wan Negara 2022, Festival Fesyen & Kecantikan.

Turut dilancarkan pada majlis sama ialah Starvend0rs Kedah Raya Fest 2022 di Malaysia Grand Bazaar @ Lalaport, Bukit B1ntang City Center pada Rabu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lianarosli (@lianarosli_official)

Ditanya mengenai pr0ses pengubahusaian bagi membangunkan kediaman yang serba baru, Kak KM menjelaskan ia mungkin mengambil masa sekitar setahun.

“Kita bagi masa dalam setahun sebab nak runtvhkan semua nak naikkan balik. Sebab kita ambil keputusan untuk ubah suai kerana anak bertambah, kalau b0leh biarlah bilik se0rang satu. Untuk mak dan mertua, untuk bilik sendiri juga.

“Malah kalau b0leh nak adakan surau. Nak lebihkan benda itu, nak ada surau,” katanya yang turut mended4hkan memiliki kediaman berkenaan sebagai impian yang tercapai.

Sementara itu, Kak KM akui ikhtiar mahu memberikan yang terbaik sebagai anak, ibu dan isteri. Itu antara rahs1a kejayaannya hingga kini.

“Pertama sekali, memang kena buat baik dengan mak bapak. Macam mana mar4h pun, kita tak b0leh cakap fasal mereka, tak boleh nak m4rah-m4rah mereka. Mak cuma satu. Kalau nak berkatlah.

“Selain itu kita kena jaga bahagian, tanggungjawab kita. Kita dengan anak-anak, suami dan adik-beradik. Kena jaga benda tu dulu. Bagi saya itulah asasnya.

“Kemudian barulah s1bukkan untuk benda lain. Mak dengan mak mertua itu memang n0mbor satu,” katanya lagi.

Rumah bangl0 berkenaan merupakan kediaman ketujuh yang dimilikinya.

Sumber : Media Hiburan

Leave a Comment