Sedar dengan k0men kr1tikan yang diterima, Hawa Rizwana perjelas situasi antara hal kerja dan peribadi

Pengacara Hawa Rizwana Ahmad Redzuan mencvri tumpuan net1zen selepas memuat naik sep0tong vide0 di akaun TikT0k miliknya.

Menerusi vide0 berdurasi 45 saat itu, Hawa dilihat sedang rancak berkara0ke bersama rakan-rakannya.

Malah, sambil menggayakan jaket dan seluar berwarna hitam, Hawa turut menunjukkan keb0lehannya untuk ‘rap’ lagu Budak Flat nyanyian Aman Ra.

Namun, entah di mana s1lapnya, ruang k0men di p0sting TikT0k itu dipenuhi dengan kr1tikan net1zen yang kebanyakannya tidak berpuas hat1 dengan penampilan Hawa.

Ada yang mend0akan supaya pengacara terken4l itu diberikan hidayah, namun tidak kurang juga ada yang t1dak senang dengan gaya jaket dan seluar digayakannya.

Malah, ada pula yang mend0akan supaya Hawa menutup aur4t dengan sempurna, biarpun pengacara itu dilihat sudah pun menutup aur4t.

“Sem0ga kita diberikan hidayah, amin”.

“Sem0ga kita jadi wanita yang s0lehah menutup aur4t dengan sempurna”.

“Seluar adik siapa rembat tu,” tulis beberapa net1zen.

K0MEN NET1ZEN:

Anda b0leh lihat vide0 berkenaan di bawah.

RESP0N HAWA RIZWANA:

Menjawab berkaitan k0men-k0men yang diberikan, Hawa, berterima kasih atas perhatian yang diberikan dan akan mengambil iktibar terhadap semua tegvran yang diberikan.

“Mungkin 0rang biasa melihat penampilan saya di kaca televisyen ketika menjadi penyampai berita. Apa yang saya pakai dalam vide0 tersebut adalah gaya kasual sendiri yang biasa saya pakai apabila keluar.

“Terima kasih atas semua k0men-k0men yang diberikan. Saya tidak m4rah dan mengambil iktibar supaya menjadi se0rang yang lebih baik di masa akan datang.

“Saya juga moh0n maaf, jika vide0 tersebut membuat ada mana-mana pihak ters1nggvng,” katanya ketika dihubungi mStar.

Saya t1dak m4rah dan mengambil iktibar supaya menjadi se0rang yang lebih baik di masa akan datang

HAWA RIZWANA

PENYAMPAI BERITA

Menerusi vide0 yang dimuat naik Hawa sebelum itu, bukan sahaja penampilannya dikr1tik, malah aktiviti kara0ke juga mendapat kec4man netizen.

Bagi pemilik nama Hawa Rizwana Ahmad Redzuan ini, ada ketika dia juga mahu berk0ngsi aktiviti per1badi dan tidak hanya berkaitan dengan kerjaya samata-mata.

Apa yang pent1ng baginya adalah setiap perk0ngsian itu tidak keterl4luan dan bukannya mendatangkan anc4man kepada orang lain.

“Sebagai manusia biasa saya juga ada h0bi sendiri, cuma sebelum ini jarang berk0ngsi di media sos1al. Saya tidak mahu sekadar tunjuk kerja sahaja.

“Apa pun perkara yang saya buat ada batasnya. Saya t1dak pernah lupa pesan ibu bapa dan t1dak kac4u orang lain,” ujarnya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih!!

J0m Like Page Kami Juga Di Faceb00k

Sumber: GEMPAK

Sumber : Teh Tarik Kaw

Leave a Comment