Berikutan pended4han wanita bernama ‘F’, Azri Iskandar akan sam4n wanita tersebut kerana sebabkan dua perkara besar berlaku

Kuala Lumpur: “Saya akan sam4n wanita (bernama F) dan p0rtal itu.”

Demikian kata pelak0n Azri Iskandar susulan pended4han se0rang wanita yang mahu dikenali sebagai F yang mend4kwa dijanji bernikah dan sudah berjumpa keluarga pelak0n itu di kampung.

Azri, 54, ketika dihubungi berkata, dia menganggap tudvhan wanita itu f1tnah hingga menjejaskan namanya.

“Saya t1dak pernah ajak dia (wanita F) kahwin. Saya akan sam4n dia. Saya hanya ajak Azra Diera seorang saja kahwin lepas saya bercerrai bukannya perempuan itu.

“Saya minta t0l0ng dia hantar balik kampung sebab cuka1 jalan kereta dan lesen memandu saya sudah t4mat temp0h selain minta hantar pergi kubvr mak saya saja.

Bukan kenalkan sebagai cal0n isteri seperti did4kwa. Saya ada saks1 tiga 0rang makcik saya. Mereka tahu saya ada cakap fasal kahw1n atau tak.

“Waktu itu saya t1dak ada cal0n isteri yang tepat lagi. Maka pada 29 Mei Allah temukan saya dengan Azra Diera. Saya balik kampung antara 25 atau 26 Mei. Saya belum ken4l Azra lagi masa tu.

Jap, cel4h mana perempuan tu kekas1h saya? Saya cintakan dan hanya ada Azra se0rang. Cinta terakhir saya sampai m4ti,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Azri, wanita F itu ada datang ke rumahnya selepas berita mengenai dirinya bak4l berkahw1n dengan Dr Azra Diera, 43, disiarkan pada 8 Jun lalu.

“Saya t1dak ada mesej perempuan itu. Cuma, pada hari berita mengatakan saya nak berkahwin dengan Azra Diera, dia ada datang ke rumah saya dan bertanya mengenai kesah1hahan cerita itu. Saya cakap betul sebab Azra Diera kekas1h saya.

“Kebetulan pada masa itu saya nak keluar seb4b ada mesyuarat untuk pementasan teater. Tapi dia masih ada depan rumah. Selepas saya cakap nak panggil p0lis baru dia pergi,” katanya.

Ibu Azra Pengs4n

Dalam masa sama, Azri juga pelak0n drama Kuasa berkata, disebabkan pended4han wanita itu, ibu kepada kekas1hnya, Dr Azra Diera, 43, pengs4n dan dimasukkan ke h0spital sejak kelmarin.

Lebih mal4ng nama Azri juga digugvrkan dari persembahan Teater Tan Sri Elyas kerana did4kwa membawa impak burvk pada imej Tan Sri Elyas dan juga imej Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) selaku peng4njur.

“Mak Azra pengs4n selepas teng0k vide0 temubual wanita itu. Sampai sekarang masih ditah4n di h0spital. Sedangkan mak dan ayah Azra menunggu masa saja saya bawa keluarga berjumpa mereka di Perlis.

Mak dan ayah Azra pula sudah berumur 70 tahun lebih.

“Saya juga digugvrkan dari pementasan teater Tan Sri Elyas 0leh DBKL kerana mereka pun ingat berita f1tnah tu betul. Mereka tak tanya saya l4ngsung tapi terus bu4ng,” katanya.

Ditanya sejauh mana penerimaan bak4l isterinya selepas pended4han wanita F itu, Azri berkata Azra Diera tetap menc1ntai dirinya.

“Azra setia dengan saya. Dia tak ambil ‘p0rt’ pun. Sejarah kami bermula 29 Mei hingga sekarang. Apa yang berlaku sebelum itu kami tak k1sah kerana ia cerita lepas,” katanya.

Terdahulu, Azri menges4hkan dia bakal berkahwin dengan wanita pilihannya yang juga penulis skrip, Azra Diera dan bakal menghantar romb0ngan merisik pada 23 Jun ini.

Terdahulu, Azri pernah meneg4skan bahawa dia akan mengambil tindakan und4ng-und4ng terhadap mana-mana pihak yang ingin menj4tuhkan m4ruah dan mem4lukannya.

“Buktikan… kang saya sam4n nanti.

“Kalau y0u tulis Ara itu per4mpas lagi, sehinggakan apabila saya pergi Perlis es0k ayah dia tak buka gate kerana m4lu dengan saya… saya akan sam4n satu-satu,” jelasnya lagi.

Sebelumnya, Azri dan pelak0n Ellie Suriaty sah bercerrai talak satu pada 17 Mei lalu selepas 19 tahun hidup bersama.

Pas4ngan itu dikurniakan dua cahaya mata iaitu Azrell Omar, 17, dan Nur Azreen, 13.

Azri juga menerusi perkahwinan pertama mempunyai tiga anak iaitu Muhammad Afiq Iskandar, 31; Farah Qistana, 29; dan Nur Anis Mastura, 27.

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment