“MaIu2 siap tunduk lagi”- [VIDEO] GeIagat Safawi Rasid tersengih kena ‘game’ dengan ‘Cameramen’ raih perhatian pen0nt0n

Perlaw4nan antara skuad negara menent4ng Bahrain di Stadium Nasi0nal Bukit Jalil dipenuhi dengan 70 ribu pen0nton dan peny0kong yang memberi sok0ngan.

Walaubagaimanapun, pasukan berkenaan terp4ksa akur dengan kekal4han di tangan pihak law4n apabila tew4s 1-2 malam tadi.

Turut hadir semalam termasuklah Syifa Melvin dan keluarga, demi memberi sok0ngan buat kekasih hati, Safawi Rasid yang bermain untuk Harimau Malaya.

“Hadir tapi lencun.”

Tersenyum teng0k kekasih hati, terus tundvk bila kant0i

Dirakam lensa TV, Syifa dil1hat sangat cantik dan ketika itu, Safawi sempat memerhatikan aks1 kekasih hatinya sambil tersenyum.

Tanpa sedar, kamera tiba-tiba beralih pandangan dan f0kus pada Safawi yang kemudian tertundvk m4lu apabila gelagatnya memerhatikan Syifa ‘dit4ngkap’.

“Cameraman p0n macam tahu2 je…”

Tinjauan ke ruangan k0men mendapati rata-rata net1zen terhibur melihat gelagat pas4ngan berkenaan yang m4lu-m4lu apabila reaksi mereka tert4ngkap di lensa kamera.

Malahan, ramai yang bersel0r0h, phot0grapher sememangnya telah merancang untuk mengusik pas4ngan berkenaan.

“TV kuat nyak4t…”

“Kal4h tetap kal4h tapi blushing tu ada.”

Terdahulu Pelak0n, usah4wan dan adik kepada Syatilla Melvin, Syifa Melvin menyambut ulang tahun kelah1ran yang ke-28 pada hari ini.

Menerusi laman sos1al Instagram, Syifa memuat naik sekeping fot0 sedang menikm4ti makan malam bersempena hari lah1r di sebuah h0tel mewah untuk tatapan umum.

Namun apa yang menar1k perhatian, ada net1zen meneka makan malam r0mantis tersebut disambut bersama kekas1h hati yang juga pemain b0la sepak Johor Darul Ta’zim, Safawi Rasid.

Menerusi perk0ngsian di IG Story, Syifa atau nama sebenarnya Nur Syifa Athirah Amirol Melvin dilihat berk0ngsi hidangan yang dinikm4tinya dan terlihat kelibat se0rang lelaki di hadapannya memakai baju merah jambu.

Meninjau ke IG Safawi, pema1n asal Terengganu itu turut berk0ngsi sebuah f0to memakai pakaian yang serupa di ruang rest0ran h0tel berkenaan.

Sementara itu di ruangan k0men f0to Syifa dan Safawi, ramai wargamaya meningg4lkan k0men dengan mengusik pasangan tersebut.

Tidak kurang juga ada yang mend0akan agar hubvngan mereka disatukan ke alam perkahwinan.

“Reveal 0rang yang amik gambar please. Happy birthday Syifa,” tulis se0rang wargamaya.

“Sannah helwa Syifa. Sem0ga dalam keberkatan dan rahmat Allah, ditemukan dengan j0doh yang s0leh, baik & pandai bermain b0la,” d0a seorang wargamaya.

“Early birthday celebration ke tew,” usik se0rang wargamaya.

“Celebrate birthday s0meone ke tu?” tanya se0rang wargamaya.

“Alamak baru teng0k story Syifa terus scr0ll feed tiba tiba macam baju pink sama auch,” ujar seorang wargamaya.

“Dating dengan @syifamelvin,” tulis se0rang wargamaya lagi. Sehingga kini, perk0ngsian Syifa mendapat hampir 13,000 manakala Safawi menerima lebih 60,000 tanda suka daripada warga Inst4gram.

Terdahulu, Syifa dikatakan menjalin hubvngan dengan pemain berusia 25 tahun itu, namun t1dak ada sebarang pengesahan rasmi daripada kedua bel4h pihak.

KREDIT: https://redaksi.com/

Sumber :  LimauAsamboi

Leave a Comment