Penangan berlak0n watak peramp4s, Wafarina Roslan laIi dengan kec4man namun ugvtan ini buat dia takut

KUALA LUMPUR: Watak dan tudvhan per4mpas seakan sin0nim dengan nama Wafariena Roslan, 27.

Seperti watak Nurul Ain sebagai per4mpas dalam drama 7 Hari Mencintaimu 2 dan 3, begitulah juga dunia realiti, gadis tinggi lampai itu pernah terpalit tudvhan sebagai ‘0rang ketiga’ menjadi punca perp1sahan hero gandingannya dalam drama Baby Tak G1la, Syazuwan Hassan dengan bek4s kekasihnya.

Biarpun nama Wafariena menggeleg4k seperti gunung berapi yang meletvs, namun, akhirnya segala-galanya berlalu bagaikan angin sepi. Tiada bukti nyata terhadap tudvhan yang dilemp4rkan.

Kini, Wafariena sekali lagi meled4k dengan watak Nurul Ain menerusi drama 7 Hari Mencintaiku 3 arahan Jamal Khan yang tam4t tayangan, bulan lalu.

Sudah tentu pengikut setia drama fen0mena yang disiarkan menerusi sl0t Akasia di TV3 itu juga sedia maklum apa yang berlaku terhadap watak antag0nis itu.

Perasaan mar4h dan ger4m terhadap Nurul Ain terbal4s selepas melihat babak dig4nyang Mak Leha lak0nan hebat, Liza Abdullah.

“Bukan pen0nton sahaja, tetapi saya juga berpu4s hati melihat Nurul Ain dig4nyang Mak Leha.

“Saya pasti babak itulah yang dinantikan pen0nton selama ini,” kata Wafariena membuka bicara kepada BH Online.

Sambil tertawa, gadis kelah1ran Bayan Lepas, Pulau Pinang itu berkata, watak Nurul Ain mengajarnya betapa besar impak menjadi per4mpas dan per0sak rumah tangga 0rang.

Akuinya, bukan sahaja membuka banyak p1ntu rezeki apabila menerima pelbagai tawaran berlak0n termasuk beraksi di layar perak, malah, turut menerima pelbagai kec4man dan ugvtan men4kutkan.

“Kec4man, saya sudah lal1 menerimanya. Berbakul-bakul mak1 h4mun netizen dilemp4rkan dalam media sos1al.

“Sebelum ini, ada net1zen mengugvt meny1mbah as1d ke muka saya, tetapi sekarang lebih keterlaluan. Ada yang mengugvt mahu menghantar s4ntau.

“Saya dapat tahu apabila dimaklumkan ibu. Apabila membaca k0men ini, sudah tentu ibu rasa risau kesel4matan saya.

Wafariena bersama her0 drama 7 Hari Mencintaimu 3, Shukri Yahaya. – Foto IG Wafariena Roslan

Bagaimanapun, k0men ini ditulis dalam ruang terbuka, jadi, saya tidak ambil ser1us sangat.

“Tidaklah sampai tahap nak pasang ‘b0dyguard’ ataupun membuat lap0ran p0lis. Saya hanya buat tak tahu, namun, pada masa yang sama, saya perlu berhati-hati,” katanya.

Mengulas adakah t1dak b1mbang watak m1ang, per0sak rumah tangga orang dan busvk hati dianggap warna sebenar dirinya, bekas peserta Dewi Remaja 2018/2019 ini mengingatkan pen0nton agar tidak terbawa-bawa dengan em0si. Ini kerana apa yang disaks1kan hanyalah lak0nan semata-mata.

“Sebagai pelak0n, saya hanya menjalankan tanggungjawab untuk membawakan watak Nurul Ain sehabis baik. Nurul Ain hanyalah watak ciptaan dan t4k wajar disamakan dengan saya.

“Cuma, saya lihat ia daripada aspek p0sitif kerana apabila ramai membenc1, itu bermakna watak dilak0nkan memberi kesan.

“Naskhah ini banyak memberi pengajaran dan menjadikan watak Nurul Ain sebagai sikap yang t1dak patut dic0ntohi,” ungkap gadis yang fasih bertutur dalam bahasa Mandarin itu.

Apabila diajukan d4kwaan mengatakan watak Nurul Ain kena mengena dengan dirinya yang dikaitkan dengan punca keret4kan hubungan Syazwan dan bek4s kekasih, Wafariena t1dak cepat melatah.

Biarpun ada yang mend4kwanya m1nah remp1t, ‘sund4l’ dan per4mpas, Wafariena tetap menegaskan, hubungannya dengan Syazwan sekadar rakan satu industri.

Sumber : Iluminati 

Mengulasnya, Wafariena berkata, k0ntr0versi yang berlaku mengajarnya menjadi wanita yang tidak mudah gent4r apabila berdepan 1su sens4si.

“Ketika gos1p ini heb0h, saya berani tampil membuat penjelasan kerana saya berada pada landasan betul.

“Kenapa saya nak rasa t4kut pada perkara tidak dilakukan?. Bagi saya, berani kerana benar,” tegasnya.

Mengukuhkan kata-katanya, pelak0n drama Saat Kau Takluk C1nta Ini dan K1blat Yang Hilang itu berkata, hingga kini statusnya masih single.

Sumber : Iluminati

“Saya masih sol0 dan tiada teman lelaki. Buat masa ini, f0kus saya pada kerja. Jika sampai seru, saya tidak akan merahs1akannya.

“Bagi saya, perkara baik t1dak perlu disembunyikan. Saya akan berk0ngsi kebahagiaan saya dengan peminat yang sentiasa menyok0ng kerjaya saya, selama ini,” janji Wafariena.

Sebelum menceburi bidang lak0nan, Wafariena terlebih dahulu bergiat aktif dalam b1dang muzik sebagai penyanyi.

Anak keempat daripada tujuh adik beradik itu memulakan kerjaya awal sebagai penyany1 pancaragam P0lis Diraja Malaysia (PDRM).

Sumber : Berita Harian

Leave a Comment