“Adik beradik lama terpisah”- Imran Bard akhirnya berjumpa dengan ‘kembar’ buat netizen terkejvt betul2 sama

Nama Imran Bard bukan lagi satu nama as1ng dalam kalangan anak muda di media sos1al sekarang ini. Malah dia juga turut mempunyai pengikut yang ramai di media sos1al dengan telatah lucunya yang sering menjadi hiburan ramai.

Baru-baru ini pula, perk0ngsian terbarunya ini sekali lagi mencur1 tumpuan ramai apabila dia akhirnya berjumpa dengan kemb4r yang disebut-sebut selama ini.

Sebaik sahaja vide0 tersebut dimuatnaik, ia mula tular dik0ngsikan dan kini meraih hampir dua jut4 tont0nan setakat ini.

Video :

Menerusi video yang dik0ngsikan ini, Imran Bard dilihat bersama-sama se0rang individu yang pernah dikaitkan dengan dirinya sebelum ini.

Memandangkan wajah mereka yang hampir sama ini, ramai yang menggel4rkan mereka sebagai kemb4r dan mengharapkan Imran dapat bertemu dengan individu tersebut.

Selepas ramai yang menantikannya, Imran Bard akhirnya berjumpa dengan indiv1du tersebut dan sempat merakamkan gambar bersama-sama.

Gel4gat kedua-duanya yang sangat kek0k ketika bergambar itu turut membuatkan net1zen berdekah melihatnya.

Dalam masa yang sama, ramai yang turut terkejvt dengan persamaan wajah di antara kedua-duanya ini yang kelihatan seperti adik beradik

Malah ada juga yang bersel0roh menggelarkan mereka sebagai adik beradik yang terp1sah gara-gara persamaan mereka ini.

“Tak cakap apa apa pun aku ketawa dah.”

“Peh dah macam adik dengan kakak.”

“Adik beradik yang telah lama terp1sah ke.”


Mengecap p0pulariti mendadak sehingga berjaya meraih hampir 400,000 pengikut TikT0k dalam temp0h singkat, pemuda yang kian meng0rak langkah sebagai pens0hor media sos1al, Imran Bard menaf1kan sudah menerima tawaran berlak0n.

Imran atau nama lengkapnya, Muhammad Al Imran Badaruddin berkata, dia t1dak pernah terfikir untuk ke arah tersebut (berlak0n).

“Saya 0rangnya biasa-biasa sahaja. Cekak memang ‘trademark’ saya.

Tentang berlak0n), mana ada. Tak adalah. Saya tak ‘g00d looking’ (sedap mata memandang) nak jadi pelak0n,” katanya dalam satu sesi siaran langsung (live) bersama pengacara Ain Edruce untuk segmen LimaLeT0p Y0uTube hurr.tv.

Terken4l dengan aks1 bersahaja termasuk dial0g ‘ghisau ghisau’, Imran, 20, berkata, dia t1dak menyangka dikenali ramai dalam sekelip mata gara-gara kuasa tul4r Internet.

“Mula-mula saya teng0k kawan main TikT0k. Sebelum itu, saya tak pandang pun (TikT0k).

“Teng0k kawan main TikT0k kemudian bl0w up (meletvp). Jadi, saya pun terpanggil nak main (TikT0k). Saya cuba, mana tahu rezeki kita pula dapat naik (terken4l),” ujarnya yang berketinggian 180 sentimeter.

Selain p0pular mendadak dalam TikT0k, Imran yang merupakan pelajar jurusan seni kulinari turut mengecap p0pulariti drastik dalam Y0uTube.

Sehingga kini, jumlah subscr1ber Y0uTube Imran sudah mencecah 275,000 orang.

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak s1apa yang tahu.

Barangkali disebabkan itu, sal4h satu vide0 yang dimuat naik dalam Y0uTube miliknya berjudul ‘Dalgona Candy’ kian meraih 1 juta t0ntonan.

Nama Imran Bard semakin menjadi sebutan ramai apabila dial0g ‘ghisau ghisau’ olehnya menjadi fen0mena sehingga ramai pelak0n p0pular tanah air menggunakan suara dan dial0g tersebut dalam vide0 mereka termasuklah Nur Fazura dan Ben Amir. –

Sumber : himpunan cerita lawak

PERHATIAN: Pihak admin t1dak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-k0men yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda b0leh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Sumber : Menujukebenaran

Leave a Comment