Tersentuh lihat vide0 Cik Non, ramai seb4k sentiasa perbaiki diri sebelum dijemput Ilahi

Warganet hari ini dikejvtkan dengan pemerg1an peng4sas pr0duk, Cik Non yang disahkan meningg4l dun1a oleh suaminya akibat k0mplikasi kes1hatan di H0spital Kajang, awal pagi tadi.

Sekiranya dulu Cik Non atau nama lengkapnya Nor Shahada Aisyah Mohd Yasin ditul4rkan dengan cerita negat1f, kali ini arw4h mengundang seb4k menerusi perk0ngsian orang ramai di laman Faceb00k.

Se0rang pengguna Faceb00k, Anis Farhana memuat naik dua vide0 daripada TikT0k suami arw4h memaparkan Allahy4rham menunaikan tanggungjawab sebagai h4mbaNya dengan mengerjakan s0lat.

Sebuah vide0 memperlihatkan Cik Non mengajar anak perempuannya untuk bers0lat, manakala satu lagi vide0 menunjukkan arw4h menjadi makmum sebelum bersalaman dengan suaminya setelah selesai menunaikan s0lat.

“Allah tak pandang permulaan perjalanan h4mbaNya tapi Allah pandang peng4khiran hambaNya.. Semoga arw4h ditempatkan dikalangan 0rang beriman disisiNya. Amin,” tulis Anis.

Ternyata meskipun sering menerima cac1an dan mak1an segelintir individu, ibu se0rang cahaya mata itu sentiasa cuba memperbaiki diri secara perlahan-lahan sehingga ditakd1rkan ‘perg1’ buat selama-lamanya.

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata netizen seb4k dengan berita pemerg1an arw4h selain menyifatkan ia adalah pengakhiran terbaik buat Allahy4rham Cik Non.

Diam2 ubah diri, kita macam m4na?

Sed1h pula tengok…

 

Nampak jah1l, tak selamanya jah1l

Terdahulu, nama Cik N0n menjadi p0pular selepas vide0nya t1dak memakai pelitup muka ketika masuk ke pusat beli-bel4h sewaktu p4ndem1k c0vld-19 selain beberapa lagi k0ntr0versi lain.

Beberapa tahun lepas, pernah tul4r vide0-vide0 k0ntr0versi seorang f0under k0smetik yang menggel4rkan diri sebagai Ceknon di media sos1al terutamanya di Faceb00k.

Dia yang gem4r membuat l1ve di media sos1al turut dikatakan mirip pelawak terken4l Shuk Sahar sehingga menjadi bahan gur4uan netizen.

Suami khabarkan Ceknon sudah t1ada.

Walau bagaimanapun, menerusi perkhabaran terk1ni Ceknon atau nama sebenarnya, Norshahadah Aisyah di beberapa p0sting di media sos1al hari ini, ada yang memaklumkan f0under k0smetik berkenaan telah mninggaI dun1a.

Menerusi vide0 yang dik0ngsikan suaminya di TikT0k @sabarituindah24434, dia mengesahkan isterinya telah mninggaI dun1a pada jam 3.45 pagi tadi.

Tak akan buat l1ve semasa upacara pengebvmian nanti

Suami kepada Ceknon yang sin0nim dengan pakaian yang berwarna merah jambu dan rambut bl0nde ketika melakukan siaran langsung di Faceb00k atau TikT0k untuk mempr0m0sikan pr0duk k0smet1knya juga memaklumkan yang dia tldak akan membuat sebarang l1ve semasa upacara pengebvmian isterinya nanti.

Moh0n ma4f andai isteri ada kesal4han semasa hidup

Dalam pada itu, dia bagi pihak arw4h isteri mem0hon orang ramai yang mengenali allahy4rham supaya dapat mema4fkan segala kesal4hannya.

Difahamkan, allahy4rham dikatakan mengalami j4ngkitan kum4n di 0tak selepas dimasukan ke H0spital Kajang setelah tiga ke empat hari mengalami c1rit b1rit sehingga d0ktor terp4ksa menidurkannya.

Perk0ngsian tersebut sememangnya mengejvtkan banyak pihak terutama warganet yang mengikuti f0under pr0duk berkenaan di media sos1al.

Dia yang kerap melakukan l1ve di Faceb00k dan TikT0k mempunyai pengikut yang tersendiri walaupun kadang kala vide0 allahy4rham berpakaian kur4ng disenangi ramai.

Ramai yang zahirkan dvkacita

Walau bagaimanapun, rata-rata mend0akan agar allahy4rham Ceknon ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan berharap ahli keluarga yang ditinggalkan berada dalam keadaan sabar mengharungi berita dvka ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih

J0m Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut:

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment