“lngat Semua Dah Lupa Aku..” – Pernah Menjadi Pemandu Uber, lni Keadaan Danny X-Fact0r Sekarang

Masih 1ngat lagi dengan kumpulan X-Fact0r? Kumpulan yang merupakan sebuah kumpulan pemuzik dan penyanyi yang akt1f di Malaysia pada sekitar tahun 2000. Kumpulan ini menyampaikan lagu-lagu Mel4yu yang diminati anak muda.

D4nny,salah se0rang angg0ta yang dig1lai ramai gad1s sekarang terbabit dalam industri perfileman. Mesti ramai dah lama t4k lihat Danny sekarang

Penyanyi dan pelak0n Danny X-Fact0r meluahkan rasa terharu apabila ada ramai peninat yang masih mengingati dan mer1nduinya terutamanya di platform TikT0k.

Menerusi laman sos1al tersebut, Danny atau nama sebenarnya Mohd Kardanie Anwa, 42, berk0ngsi catatan tersebut untuk tatapan umum.

“Ingat semua dah lupa aku. Selepas buka akaun TikT0k terasa dihargai. Terima kasih pada yang dah hadir, like dan foll0w. Thanks guys,” tulisnya pada satu hantaran vide0.

Sementara itu di ruangan k0men, ramai wargamaya memberikan sok0ngan buat Danny untuk membuat kemunculan semula dalam industri seni tanahair.

“Insyallah,” jawab Danny pada k0men tersebut.

Bakal Buat Kemunculan Semula

“Epis0d Bersiri kisah Benar.. Target  3 Bulan Back t0 Danny Xfact0r.. #RoadToDannyXfactor  Jom Suppprt ya..  Lepas ni nk ambik watak Hero jah hihihi..” tulis Danny

Dalam pada itu, rata-rata wargamaya juga menyatakan yang mereka t1dak pernah melupakan Danny kerana wajah tampannya cukup memberikan imp4k pada zaman remaja mereka.

“@hazwanhairul:Pehhh mana b0leh lupa bang.. abang la punca ramai amek 125z merah putih dulu bang tahun 2001/2002.”

“@Akmal Hizzat Azizan:Dulu kalau apa-apa je asy1k “weh ensem macam danny x fact0r tak?”

“@Shiapa aja la aku:bang, dulu aku rasa kau pal1ng hensem dalam malaysia bang sump4h.”

“@smellliketeenspirit:mana b0le lupa. abang dulu level-level Aaron Aziz Fatah Amin tau.”

“@Muhammad Iqbal:kami t4k penah lupa pun..abang dah hiburkan zaman kecik kami.”

“@BlackSweet:Terima kasih Danny dan XFactor kerana pernah menghiburkan kami dan menceriakan hari-hari muda kami..sem0ga sihat selalu.”

Sehingga kini, perk0ngsian tersebut telah menerima hampir 400,000 tont0nan daripada warga TikT0k.

Sebelum ini Danny dikatakan menjadi pemandu perkh1dmatan Uber dan dia mula berasa ser0nok selepas mendapat pendap4tan yang disifatkan sebagai lum4yan selain melihat pelbagai k4renah manusia.

Danny atau Mohd Khardanie Anwa t1dak kisah walaupun ada segel1ntir pihak yang memberikan k0men negat1f mengenai pekerjaan yang dilakukannya itu termasuk yang menudvhnya sudah ‘t1dak laku’ dalam industri hiburan.

Pada mereka yang t1dak tahu, sebenarnya Danny merupakan bekas pramugara.

Danny juga memiliki syar1kat D0uble Channel Sdn Bhd dan pr0jek terbaru ialah karnival 0nline Timorfest. Selain itu, dia juga terbabit dengan penggambaran pr0gram TV iaitu Destinasi Selebr1ti dan terbaru 2 Roda untuk saluran RTM.

Sekadar inf0, Danny pernah mencipta kemahsyuran satu ketika dulu bersama kumpulan X-Factor yang diangg0tai 0leh Fendi, Zack, Shah dan Ivarn.

Selain dikenali menerusi Seh4ngat Api, 7251364 dan Tak Sanggup, Danny turut menempa nama menjadi pelak0n dalam filem Seri Dewi Malam, Id0la, No Pr0blem, KL Menjerit 1 dan banyak lagi.

kredit: murai

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment