“Mak bebeI ..pasr4h laa” Sharifah Shahirah K0ngsi Keputusan SPM Anak -“Syukur AIhamdulillah

Kuala Lumpur: Pengacara dan penyampai radi0 p0pular, Sharifah Shahirah, 47, berpuas hati dengan keputusan 2A yang diper0leh anaknya, Airell Zulkifly, 18, dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan hari ini.

Sharifah Shahirah atau mesra disapa Shiera ketika dihubvngi berkata, dia amat bersyukur anaknya itu lulvs SPM dan memper0leh A dalam mata pelajaran Matem4tik dan Bahasa Inggeris.

“Alhamdulillah, saya bersyukur saja dengan keputvsan Airell walaupun hanya mendapat 2A. Apa yang pasti, dia lulvs dan sudah berusaha sebaik mungkin.

“Melihatkan kepada keputusan SPM itu, rata-ratanya mata pelajaran yang Airell lulvs dengan baik mampu memberi peluang kepadanya untuk melanjutkan pengaj1an di universiti dalam jurusan pilihannya nanti,” katanya kepada Harian Metro.

Shiera berkata, dia menerima apa saja keputvsan SPM anaknya itu dengan hati terbuka walaupun sekiranya Airell gag4l.

Katanya, dia hanya mahu Airell menjadi 1nsan berguna apabila dewasa nanti.

“Saya lebih menek4nkan Airell agar menjadi insan yang berguna dan mampu berbakti kepada masyarakat, suka menol0ng orang dan saya juga t1dak kisah sekiranya dia bekerja dengan gaj1 kecil nanti.

“Asalkan dia bekerja dan b0leh berdikari dengan memb4ntu orang lain suatu hari nanti, sudah cukup. Apa-apa pun, saya tetap akan menghantar dia (Airell) mel4njutkan pelajaran hingga ke universiti, sekurang-kurangnya ada dipl0ma,” katanya.

“Mak beb3l ..p4srah laa”

Menurut Shiera, buat masa ini Airell juga sudah bekerja sambilan sebagai juruw4ng di kedai makan milik suaminya, Ijoy Azahari.

Katanya, sikap Airell yang t1dak banyak bercakap sesuai dengan tug4s berkenaan.

Selain Airell, Shiera yang mendirikan rumah tangga kali kedua dengan pelak0n Ijoy pada 28 Februari 2003 turut dikurniakan t1ga lagi anak iaitu Airra, Audra dan Adeena.

Dia juga mempunyai se0rang anak perempuan, Allisya Tahir, hasil perk0ngsian hidup dengan bek4s suami, Jatt yang juga penyanyi Black D0g Bone.

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment