“Cabar aku, nanti aku sampai aku cari” – Syamsul Yusof Akhirnya tampil beri kata dua

Baru-baru ini, sal4h sebuah p0rtal tempatan mend4kwa pengarah filem Mat Kilau, Syamsul Yusof menyor0k daripada ditemubual 0leh mereka ketika berlangsungnya majlis tayangan perdana f1lem tersebut, semalam.

Difahamkan, pihak p0rtal berkenaan mahu menyelesaikan mas4lah ket1dakpuasan hati yang tercetvs mengenai lap0ran kisah rumahtangga pengarah tersebut.

Syamsul bersuara -“Aku tak menyor0klah!”

Terbaru, anak kepada pengarah hebat, Datuk Yusof Haslam tampil bersuara mengenai d4kwaan yang dilemp4rkan oleh p0rtal tersebut menerusi hantaran di laman Inst4gram. Jelas Syamsul, dia t1dak pernah meny0rokkan diri daripada mereka.

“Wuih bahasa..bak4r line nampak mstar? Aku tak meny0r0klah”- tulis Syamsul dalam hantaran di laman Inst4gram miliknya.

Nak aku datang 0fis cari penulis ke?

Tambah pengarah berusia 38 tahun itu, tajuk utama yang ditulis 0leh p0rtal tersebut se0lah-0lah mengundang dirinya untuk hadir ke pejabat media tersebut dan mencari penulis art1kel berkenaan.

” Nak aku datang pejabat dan cari penulis untuk menyembvr depan muka? Hal ini t4k mainlah dalam media.

“Cabar aku, nanti aku sampai, aku cari. S1lap orang kau cari g4duh, wahai wartawan,”tegas Syamsul.

Nanti abang sampai, 0key?

Syamsul melu4hkan ket1dakpuasan apabila mel1hat sesetengah pihak yang cuba mencari mas4lah dengan dirinya, sedangkan dia t1dak melakukan apa-apa pun yang menyak1tkan hati.

Pada masa yang sama, Syamsul yang pernah din0batkan sebagai Pengarah Terbaik paling muda meminta pihak berkenaan agar menunggu kehad1rannya ke pejabat mereka

“Nanti abang sampai, 0key?”katanya.

Terdahulu, Syamsul dilap0rkan t1dak hadir ke malam tayangan perdana filem Mat Kilau yang diarahkan 0lehnya kerana mengalami dem4m pan4s seperti yang dilap0rkan 0leh adiknya, Syamin Yusof.


Adik perjelas -“Dia dem4m pan4s…”

1su h4ngat yang melibatkan rumah tangga pengarah ters0hor, Syamsul Yusof dan pelak0n Puteri Sarah masih h4ngat menjadi bu4lan warganet. Mana t1daknya, baru-baru ini timbul spekvlasi mengatakan pengarah berusia 38 tahun itu bakal berkahw1n dengan ‘kekas1h hati’, Ira Kazar.

Sehingga kini, p1hak med1a masih menunggu jawapan daripadanya tuan empunya bad4n sendiri mengenai khabar angin tersebut.

Syamsul t4k hadir tayangan f1lem Mat Kilau?

Terbaru, kel1bat pemilik nama Mohd Syamsul Mohd Yusof sebagai pengarah filem Mat Kilau t1dak kelihatan sepanjang enam jam majlis tayangan perdana berlangsung di GSC, The Starling Damansara, Selangor, semalam.

Syamsul t4k sihat

Memet1k lap0ran Utusan Malaysia, ket1dakhadiran sutradara filem epik sejarah tersebut adalah kerana kurang s1hat dan perkara ini dimaklumkan sendiri 0leh Pengarah Urusan Studio Kembara dan Penerbit filem berkenaan, Abdul Rahman Mt Dali.

“Maaf, dia tak d4pat hadir. Dia beritahu t1dak berapa sihat,”katanya ketika ditemui 0leh pihak media selepas tamat tayangan filem tersebut.

Adik cakap abang dem4m p4nas

Adik Syamsul, Syamin Yusof memaklumkan abangnya itu sebenarnya mengalami dem4m pan4s sedikit dan cuba berusaha untuk hadir ke tayangan perdana pada malam tersebut.

“Dia memang nak datang tapi mengalami dem4m pan4s. Saya nasihatkan dia lebih baik t1dak hadir ke majis tersebut.

“Bgaaimanapun, dia kata akan datang berusaha datang,”ujar Syamin.

Bapa mal4s k0men, biarlah Syamsul selesaikan sendiri mas4lah dia

Selain itu, bapa Syamsul iaitu Datuk Yus0f Haslam dias4k pertanyaan bagi mengul4s mengenai spekvlasi pan4s anaknya itu. Namun, engg4n mengulas mengenai hal tersebut kerana mahu menjaga hat1 banyak pihak.

“Perkara ini sus4h untuk diulas kerana saya perlu menjaga hati anak, menantu dan semua pihak yang terbabit.

“Benda ini, kalau saya k0men, akan disal4h tafsir dan men1mbulkan sal4h faham kepada banyak p1hak. Serba s4lah saya dibuatnya,”katanya lagi.

Ujar Yusof Haslam, perkara tersebut adalah wajar sekiranya ind1vidu tersebut yang menjaw4b sendiri dan berharap agar anaknya itu t1dak p4tah semangat bagi meneruskan perju4ngan menyelesaikan mas4lah.

“S0al ini biarlah Syamsul jawab. Lagipun t1ada keperluan untuk saya bertemu dengan pihak sana. T1dak perlulah kita mengeruhkan lagi keadaan.

“saya harap dia kuat semangat dan j4ngan pat4h harapan. Terus berani berju4ng dan jangan t4kut dengan mas4lah,” ujarnya lagi.

Kalau betul Syamsul n4k kawin lain, ini pesan ibu kepada keluarga Ira Kazar! – “Jangan ugvt anak saya!”

SUSULAN t1mbulnya spekvlasi Syamsul Yusof bakal berkahwin dengan wanita bernama Ira Kazar dalam waktu terdekat, ibu kepada pengar4h tersebut iaitu Datin Fatimah Ismail memoh0n agar semua pihak t1dak terus memperkatakan perkara itu kerana ia masih lagi s4mar.

Menurut Fatimah berita yang terseb4r itu masih belum sahih dan anaknya mengambil langkah berd1am bagi mengel4kkan keadaan menjadi lebih bvruk.

“Spekvlasi belum sahih, jangan diwar-warkan.

Fatimah (tengah) bersama Yusof (kiri), Sarah dan dua cucunya. Gambar ini dirak4m ketika produser itu dan isterinya menghantar Sarah di KLIA untuk mengerj4kan umrah, Ramadan lalu.

“Syamsul diam kerana t1dak mahu memburvkkan keadaan,” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, Fatimah juga member1 peringatan kepada keluarga Ira agar menghent1kan sebarang tindakan berbentuk ugvtan melalui vide0 untuk memastikan rumah tangga Syamsul dan menantunya, Puteri Sarah Liyana tidak terus terg4nggu.

Ini kerana kata Fatimah, pasangan suami isteri itu mas1h sayang menyayangi.

“Saya nak beritahu keluarga Kazar, jangan ugvt anak saya kahwin dengan video-video p4lsu. Syamsul masih sayangkan isteri dan anak-anaknya,” jelasnya.

Spekvlasi perkahwinan Syamsul dan Ira mula t1mbul apabila sebuah blog hiburan mend4kwa seorang pengarah terkenal bakal berkahwin dengan kekas1hnya yang juga anak kepada seorang pelak0n drama veteran.

Syamsul masih say4ngkan isteri dan anak-anaknya

Biarpun tidak menulis nama, namun ramai yang mengesy4ki g0sip itu merujuk kepada Syamsul dan Ira Kazar.

Lap0ran itu yang memetik sumber melap0rkan, pengarah tersebut dikatakan sudah berjumpa bakal bapa mentuanya iaitu pelak0n Kazar Saisi bagi memb1ncangkan hasrat berkenaan.

Ira Kazar dikatakan sudah lama berkawan dengan Syamsul.

Sementara itu dalam satu kenyataan kepada mStar pada Rabu, bapa Syamsul iaitu Datuk Yusof Haslam berharap agar khabar angin yang bertiup itu t1dak menjadi kenyataan.

Untuk makluman, Syamsul dan Puteri Sarah mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan sep4sang cahaya mata, Syaikhul Islam, 5 dan Sumayyah, 3 tahun.

Sumber: Instagram @syamsulyusoffilm, Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak adm1n tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-k0men yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak adm1n juga tidak mampu untuk memantausemua k0men yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Selain itu, kami k0ngsikan artikel trending pada pautan di bawah.

Sumber : Limau Asamboi

Leave a Comment