“Aku sendiri dIm keadaan yg memerIukan” – Fazley Yaakob Rungkai Maksud Sebenar Status Terakhir Adibah Noor

KUALA LUMPUR: “Kerana aku send1ri dalam keadaan yang memerlvkan,”.

Itu antara perk0ngsian terakhir penyanyi dan pelak0n, Allahy4rham Adibah Noor di Twitter pada Isnin lalu.

Begitu pun, penyanyi lagu Terlalu Ist1mewa itu, pada ketika itu t1dak memaklumkan tentang keadaannya yang mender1ta k4nser 0vari tahap empat.

“Maaf, kali ini aku tak dapat t0long. M0ga Allah permudahkan urusan mu,” tulisnya.

Arw4h pada masa yang sama sempat membal4s k0men pengikut dan peminatnya di ruangan tersebut.

“Sem0ga Allah perkenankan, terima kasih atas d0a kamu,” kata Adibah.

Perk0ngsian itu seakan-akan memberi bay4ngan bahawa dia akan pergi menemui penc1pta petang tadi.

Tweet terakhir allahy4rhamah Adibah Noor…

Al-Fatihah. Sem0ga r0hnya dicucuri rahmat

Pemerhatian Utusan Malaysia mendapati k0men Sehingga hari ini dibanjiri ucapan takziah dan d0a buat penyanyi tersebut.

Terdahulu, arw4h sempat menulis ciapan terakhir, mengucapkan salam takz1ah buat pelak0n legenda Hamid Gurkha yang meningg4l dunai Rabu lalu.

Fazley Yaakob terk1lan tak sempat tunai perm1ntaan Adibah Noor… Masih ingat ayat ‘I’m n0t well my dear’ semasa GV8

PERNAH bersa1ng di pentas pr0gram Gegar Vaganza musim kelapan (GV8), penyanyi Datuk Fazley Yaakob antara rakan selebr1ti yang turut terkesan dengan pemerg1an Allahy4rham Adibah Noor.

Menurut Fazley atau nama sebenarnya Ahmad Fadzli Yaakob, dia mengetahui Adibah berdepan mas4lah kes1hatan ketika di minggu pertama GV8.

Masih meng1ngati kata-kata semangat daripada Adibah, Fazley meluahkan rasa terk1lan kerana t1dak dapat menunaikan hasrat arw4h untuk datang makan di rest0ran miliknya.

“Ketika minggu pertama GV, saya meng4du pada kak Dib (nama panggilan Adibah), pentas GV terl4lu besar untuk saya. Tapi dia beri semangat dan kata dia pun sak1t boleh teruskan.

Fazley sempat melihat jen4zah buat kali terakh1r.

“Saya terkejvt dia kata lagi ‘I’m n0t well my dear’. J4ntung saya j4tuh sebab faham apa yang dia cakap. Ada ketika, kami buat satu pr0gram, dia kata tak sangka saya dari menyanyi, memasak pula.

“Dia tanya bila kak Dib b0leh makan dekat rest0ran saya sambil lihat saya buat sweet table. Saya dah berjanji nak bawa dia makan selepas GV tapi t4k sempat.

“Masa kami ada rak4man lagu raya pun, saya ada tanya dia sebab dah janji nak teng0k sweet table, tapi dia kata ‘nanti la saya tak berapa s1hat’. Dah nampak dia tak sekuat seperti biasa,” katanya kepada mStar.

Penyanyi berusia 44 tahun itu ditemui ketika menziarahi jen4zah arw4h di sebuah pusat perub4tan di Kuala Lumpur pada malam Sabtu.

Terdahulu, Adibah Noor, 52, disahkan meningg4l dun1a sekitar pukul 7.40 malam, Sabtu di sebuah pusat perub4tan di Kuala Lumpur selepas alami ses4k naf4s.

jen4zah akan dikebum1kan di Tanah Perkubvran Islam Taman Keramat Permai sekitar pukul 10.30 pagi, Ahad.

Menurut pengurusnya yang dikenali sebagai Todd, Allahy4rham sudah lama mengh1dap k4nser, namun perkara itu dirahs1akan daripada pengetahuan umum.

Adibah bersama rakan sepeju4ngan di GV8.

Dalam pada itu, Fazley memberitahu dia bergeg4s ke h0spital sebaik sahaja mengetahui berita sed1h tersebut dan berpeluang untuk melihat jen4zah buat kali terakh1r.

“Saya tahu dia sak1t cuma kami yang diberitahu ini t1dak berbicara mengenai keadaannya. Saya t4k sangka secepat ini. Saya terus bergeg4s ke h0spital bila dapat tahu.

“Saya berkesempatan naik atas melihat jen4zah buat kali terakh1r di w4d arw4h. Saya dan kak Dib semakin rapat ketika di GV tapi sebelum itu pun kami d4h rapat.

“Saya angg4p dia seperti kakak sendiri dalam dunia seni. Ket1adaannya amat berat untuk diterima sebab terlalu mendad4k,” ujarnya.

Sumber : Trending sangat

Leave a Comment