“Duit Habis bagi kawan”- Perk0ngsian Datin Almy Nadia kerana anak ‘Terlalu Baik’ ini buat netizen terkesan

Kuala Lumpur – Bukan biasa-biasa jika anak meng4du kawan minta bel4nja makanan atau minta duit sek0lahnya. Biasanya s1tuasi ini dialami 0leh anak yang baru memasuki darjah satu.

Hari ini, perk0ngsian yang dipaparkan ada benarnya. Ibu bapa j4ngan anggap ia perkara biasa dengan mengatakan ia perkara b1asa. Menurut guru sek0lah rendah, situasi ini jika dibiarkan b0leh menjadi pencetvs kepada k3s bvli di sekolah.

Nas1hat Datin Almy Nadia Pada Anak

Ber4ng apabila anak menjadi m4ngsa bul1 rakan sekolah, pelakon Datin Almy Nadia mengambil pendekatan menasihati anaknya agar j4ngan terlalu berlembut hati memberikan w4ng belanja miliknya dengan sewenang-wenangnya.

Menerusi perk0ngsian vide0 di laman Inst4gramnya, Almy, 36, menegvr anak sulungnya, Nur Afrina Arianna, 7, yang sering menjadi m4ngsa p4u duit daripada rakan sek0lah agama.

Kenapa awak nak kena bagi, dia sus4h sangat ke? Kalau dia nak, awak memang nak kena bagi je semua?.

Lepas ni mama dah t4k payah bagi duit bel4nja dah, kalau awak t4bur je duit dekat orang. Ingat senang ke nak dapat duit?.

Mama dah cakap kan, kita b4ntu orang yang betul-betul svsah kalau dia takde duit, takde makan, duduk termenvng, orang sus4h Ini minta, dapat, minta dapat. Ingat apa” kata Almy.

Rata-rata net1zen memahami apa yang cuba disampaikan Almy kerana mereka turut berhadapan dengan situasi sama apabila anak-anak sering dibvli rakan-rakan yang sengaja meminta-minta w4ng walaupun mempunyai duit belanja sendiri.

Berlaku di mana-mana d4h sekarang ni dari umur muda dah tak m4lu meminta-minta kadang-kadang pel1k kita dulu sekolah pun sus4h juga tapi tak pandai nak meminta duit dgn orang.

Hurmmm sama lah ank d4ra saya. Hari-hari bersedekah. Lastlast kita bek4lkan makanan dengan RM 2 atau 3 je. Bagus d0rang bersedekah tapi kalau dah hari-hari k0pak.

Kakak saya pun baru m4rah anak dia sebab bagi duit kat kawan baru darjah 1, katanya kawan minta, k0men beberapa netizen.

Selain net1zen, penyanyi Tasha Manshahar yang juga se0rang guru turut memberikan pandangannya menerusi ruang k0men mengenai 1su kanak-kanak mem1nta wang daripada rakan sekolah.

Parents, please pesan dekat anak jangan minta-minta duit dekat kawan. Please berteg4s sikit bab ni. Cuba tiap kali balik, tanya hari ini duit dah bel1 apa, ada ke p1njam duit kawan.

Dapat kawan lembut hat1 macam kakak ni Afrina, terus aje dia bagi. Benda ni memang berlelu4sa dekat mana-mana sek0lah sekarang. Kadang yang bagi duit pula t4k cukup makan nak tol0ng kawan punya pasal.

If kawan tu memang time tu nak p1njam sebab tak bawa duit, takpe kita b0leh pertimbangkan, tapi ada budak sekarang dia dah jadi h4bit minta duit kawan.

“Dia ada duit, tapi saja nak m1nta supaya dia boleh berbelanja lebih daripada apa yang mak ayah dah bekalkan. Cikgu-cikgu pun pen1ng kep4la nak setel hal ni,” tulis Tasha.

Sekadar inf0, Almy mendirikan rumah tangga dengan akt0r Datuk Fizz Fairuz pada 26 April 2014. Hasil perkahwinan, pasangan ini dikurniakan emp4t cahaya mata perempuan, Nur Afrina Arianna, 7, Nur Afrina Aurora, 5, Nur Afrina Ayra, 2, dan Nur Afrina Aisyah yang dilah1rkan pada Disember tahun lalu.

Tampil Berh1jab, Netizen D0akan Almy Nadia Kekal Istiqamah

Penampilan pelak0n, Datin Almy Nadia ketika bercuti bersama keluarganya di Gent1ng Highland baru-baru ini menjadi perhatian apabila tampil berh1jab.

Difahamkan, vide0 itu dimuat naik 0leh akaun Instagr4m kelab peminat Almy dan suaminya, yang juga pelak0n Datuk Fizz Fairuz.

Menerusi vide0 itu, pelakon itu bersama suami serta empat anaknya dilihat sedang menaiki kereta kabel.

Namun apa yang lebih menjadi perhatian netizen apabila Almy dilihat memakai tvdung bawal berwarna biru.

Perk0ngsian vide0 itu mendapat pelbagai reaksi daripada net1zen yang memuji Almy tampil cantik berh1jab. Malah, ramai mend0akan agar pelak0n itu kekal istiqamah dalam berh1jab.

Kredit : MH/IG

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih

J0m Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami t1dak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak kami juga t1dak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini.Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda b0leh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut:

Sumber : MenujuKebenaran

Leave a Comment