“Syarikat Tawar RM9,000!”- Siapa Rela ‘Ternak’ Lipas Dalam Rumah? Ini Syaratnya

Serangga sepert1 lipas dan semut antara yang mudah memb1ak dan senang dijumpai di kawasan tempat tinggal manusia. Sebut sahaja mengenai l1pas, pasti ada di antara k0rang yang ‘merem4ng bulu r0ma’ mengenangkan rasa gel1 bila membayangkannya.

Namun begitu, baru-baru ini sebuah syar1kat kawalan serangga membuat tawaran kepada ses1apa yang sudi ‘ternak’ lipas dalam rumah akan diber1kan wang tunai $2,000 (RM9,000).

Foto hiasan / Kredit Beeki

Dengan sy4rat, pem1lik kediaman membenarkan untuk syar1kat berkenaan melepaskan 100 lipas di dalam rumah mereka. Syar1kat kawalan ser4ngga itu dari Amerika Syarikat dan membuat tawaran ‘ternak’ l1pas dalam rumah adalah dengan tujuan penyel1dikan selama 30 hari.

Difahamkan mereka mencari lima ke tujuh buah rumah untuk tawaran berkenaan. Selain dari itu menurut lap0ran Insider, kediaman mest1lah di sekitar Amerika Syarikat dan pemiliknya waj1b berumur 21 tahun dan ke atas.

Syar1kat berkenaan membuat tawaran tersebut untuk mencuba tekn1k terbaharu yang masih dalam penyel1dikan. Jika t1dak berhasil dalam temp0h yang ditetapkan, usah b1mbang kerana syar1kat berkenaan akan menggunakan cara lain dan tradisi0nal untuk menghal4u lipas yang dilepaskan.

Foto h1asan / Kredit annemiek59

Syar1kat itu juga memaklumkan sudah masuk tahun ke 26 mereka cuba menghasilkan tekn0logi mengh4lau serangga dengan tekn1k mesra haiwan peliharaan. Kalau k0rang sanggup t4k nak lepaskan serangga sebanyak itu dalam rumah sendiri?

Sumber : Himpunan Cerita Lawak

Leave a Comment