Sherry Alhadad terima k0men meragui pakaian s0latnya, Ini jawapan Ustaz Azhar pernah jeIaskan sebeIum ini

Baru-baru ini Sherry Alhadad ada berk0ngsikan satu vide0 di Inst4gram miliknya kepada net1zen mengenai pakaian yang digunakan 0lehnya untuk bers0lat.

Berk0ngsikan Pemakaian S0lat

via Inst4gram Sherry Alhadad

Dalam vide0 yang dik0ngsi 0leh Sherry, dia menunjukkan kepada net1zen pakaian s0lat yang digunakannya ketika s0lat.  Jika dilihat kepada vide0 itu, Sherry menyatakan pakaian tersebut kelihatan nampak lebih mudah jika ingin menunaikan s0lat.

Net1zen Mempers0alkan Mengenai Pemakaian Sherry

Meninjau keruangan k0men, ramai yang memuji dengan penampilah Sherry tersebut. Rata-rata memuji kecantikkan Sherry dan mend0akan agar Sherry untuk terus beristiqhomah.

Dalam banyak-banyak k0men, terdapat satu k0men yang mempers0alkan mengenai bahagian tangan untuk baju tersebut. Net1zen tersebut bertanyakan kain yang menyebabkan kulit t1dak bersentvh dengan sejadah ketika melakukan sujud.

Net1zen Memberi Resp0n Kepada Pers0alan

via Instagram Sherry Alhadad

K0men tersebut telah diper0lehi dari gol0ngan netizen sendiri. K0men bal4s dari pemilik akaun bowerymallow menyatakan t1dak diwajibkan bersentvhan tempat sujud dengan telapak tangan tapi ada ulama yang mewajibkan tapak tangan dibuka dan keputusan akh1rnya adalah t1dak mengapa jika terhal4ng tapak tangan ketika sujud.

Melihat kepada perk0ngsian di YouTube Ustaz Azhar Official, Ustaz Azhar menyatakan bahawa tapak tangan yang berlapik masih sah untuk melakukan s0lat.

T0nton Vide0 :

Sumber : Murai

Leave a Comment