Syamsul berjaya cari wartawan mStar. 0rang yang dia jumpa bukan caIang2 jugak

SELEPAS k1ra-kira empat hari situasi pan4s ini berlarutan tanpa ada kata putvsnya, kesudahan kepada epis0d ini apabila Syamsul Yusof nekad datang terjah ke Menara Star, di Petaling Jaya untuk menyelesa1kan kemelvt antara dia dan p0rtal ini.

“Syamsul Yusof kau meny0r0k di mana? Puas wartawan mStar cari tapi tak jumpa” – Tajuk ini menjadi punca kepada kemar4han Syamsul yang mana antara lain intipati art1kel berkenaan menyentvh mengenai ketidakhadirannya pada majlis pra-t0nton filem Mat Kilau Kebangk1tan Pahlawan di GSC Starling Mall, Damansara pada 16 Jun lalu.

mStar diwakili Ketua Pengarang, Niezam Abdullah mener1ma kunjungan Syamsul dengan baik dan memberi peluang untuk dia melu4hkan segala yang terbuku di hat1.

Syamsul buat kemunculan mengejut menari wartawan mStar.

“Saya betul-betul sed1h, tajuk artikel ini. Se0lah-0lah mencabar saya. Sebab itu saya datang juga hari ni nak selesaikan mas4lah.

“K0rang kena faham, ketika ini macam-macam dug4an saya hadapi. Hal rumah tangga, hal keluarga, anak sak1t… macam-macamlah. Harap k0rang faham. Saya faham kerja wartawan, tapi wartawan fahamlah juga keadaan saya,” lu4h Syamsul.

Niezam kemudian menjelaskan, pada malam pra-t0nton filem itu, dia telah menghantar dua 0rang wartawan dan meminta mereka berjumpa Syamsul untuk berb1ncang secara baik berhubung ins1den yang pernah berlaku pada November tahun lalu apabila p0rtal ini menyiarkan kisah rumah tangganya sehingga mendapat reaksi kur4ng senang Syamsul.

Bagaimanapun kata Niezam, usaha untuk mendap4tkan Syamsul pada malam pra tont0n itu gag4l kerana dia t1dak muncul dan akhirnya p0rtal ini mengambil pendekatan untuk berk0ngsi kejadian itu dalam bentuk artikel dengan judul berkenaan.

Syamsul juga melu4hkan rasa terk1lannya apabila wartawan mStar dalam sebuah rak4man vide0 meng4sak s0alan bertub1-tub1 kepada ayahnya, Datuk Yusof Haslam yang ingin tahu mengenai hal per1badi dirinya selepas dikaitkan dengan Ira Kazar.

Saya faham kerja wartawan, tapi wartawan fahamlah juga keadaan saya

“Saya rasa kur4ng senang, bila wartawan jumpa ayah saya dan bertanya s0alan pasal hal per1badi saya bertub1-tub1 kepadanya,” tambah Syamsul lagi.

Bagaimanapun selepas leb1h sejam sesi lu4han perasaan itu berjalan, kedua-dua pihak mengambil keputusan untuk t1dak mengervhkan lagi keadaan dan berjaya menyelesaikan sal4h faham ini dengan baik.

Dalam keadaan merendah diri Syamsul berkata, mungkin ada juga kes1lapan pada pihaknya dan berharap perkara yang terjadi itu t1dak berulang lagi.

Syamsul (kanan) bertemu Niezam untuk menyelesaikan sal4h faham yang berlaku.
Ujarnya, apa yang berlaku itu mungkin juga berpunca dar1pada kurangnya interaksi dia dengan wartawan sejak kebelakangan ini yang b1asanya menjadi medan kedua-dua pihak berk0ngsi pandangan masing-masing.

Niezam juga se0lah-0lah t1dak percaya dan agak terkejvt dengan kemunculan Syamsul bagaimanapun mengambil pendekatan memoh0n maaf kepadanya mengenai kandungan art1kel yang disiarkan telah meluk4kan hat1nya.

Untuk rek0d ins1den tidak puas hat1 antara wartawan dan artis bukanlah perkara baharu dan ia sering kali terjadi namun langkah b1jak ialah dengan meyelesa1kan ia secara baik kerana kedua-dua pihak saling perlu memerlukan. Ia ibarat aur dengan teb1ng, yang tidak putvs jika dic1ncang.

kredit: mstar

Sumber : Trending Sangat

Leave a Comment