“Beliau Terlalu Istimewa”- Pekerja kedai runcit seb4k, hanya Adibah Noor bal4s kad raya selama ini

KEPERIBADIAN pengh1bur Allahy4rham Adibah Noor bukan sahaja disanjung tinggi kerana s1fat pemurahnya, malah dirinya juga begitu disenangi ramai.

Berita duk4 mengenai pemerg1an penyanyi lagu Terlalu Istimewa ini sememangnya mengejvtkan banyak pihak terutama rakan artis dan para peminat.

Antara yang turut berk0ngsi kesed1han itu adalah se0rang wanita yang merupakan peminat Adibah sejak bertahun-tahun lamanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Berk0ngsi cerita kepada mStar, Noratikah Abdul Hadi berkata, dia mula mengikuti kerjaya seni Adibah yang ketika itu merupakan penyampai radi0 Suria FM.

Menurut wanita itu, cel0teh dan telatah Adibah setiap kali bersiaran sentiasa menyerikan hari-harinya sambil menambah keputusan Adibah men1ngg4lkan stesen radi0 itu pada 2016 amat menduk4citakan.

“Saya selalu dengar radi0, jadi memang mengikuti Kak Diba (panggilan Adibah) sewaktu menjadi penyampai radi0 dalam segmen Ceria Pagi bersama Baki Zainal.

“Arw4h pandai bercel0teh dan suaranya juga sedap. Walaupun t1dak mengenali arw4h secara dekat, saya tahu beliau se0rang yang baik dan disenangi,” katanya ketika dihubungi mStar.

kad adibah noor 7

Adibah Noor meningg4l dun1a pada 18 Jun 2022.

Buktinya, wanita berusia 34 tahun itu mended4hkan bahawa Adibah merupakan satu-satunya artis yang memb4las kad ucapan Aidilfitri yang dikirimkannya.

“Tujuh tahun lalu pada 2015, Kak Diba pernah membal4s kad raya saya. Bukan arw4h sahaja artis yang saya hantar kad raya, tapi ramai lagi dari 2015 sehingga tahun ini.

“Dalam ramai artis yang saya h4ntar kad raya, hanya Kak Diba seorang sahaja yang memb4las. Arw4h tulis tangan dan tulisannya cantik,” ujarnya yang berasal dari Teluk Intan, Perak.

kad adibah noor 2

Kad ucapan Aidilftri yang dikir1mkan oleh Adibah Noor.

Lebih mesra disapa Nora, dia bagaimanapun t1dak pasti sebab beberapa artis lain t1dak memb4las kad ucapannya tetapi ia dihantar ke alamat kerja dan pengurusan masing-masing.

“Saya t4k pasti artis yang lain t4k dapat kad saya atau memang t4k nak bal4s. Kadang-kadang tu saya rasa d0wn bila ada artis yang t4k b4las.

“Tapi saya tak sal4hkan artis-artis lain, mungkin mereka s1buk atau ada sebab tertentu. Cuma bila sekali saya hantar kad raya kepada Kak Diba dan arw4h membalasnya, membuatkan saya terharu,” katanya sambil menambah dia juga pernah mengirimkan kad ucapan Aidilfitri kepada seorang selebr1ti sebanyak tiga kali tetapi h4mpa tiada bal4san.

kad adibah noor 8

Nora sed1h dengan berita pemerg1an Adibah Noor.

Pemerg1an Adibah yang mengh1dap penyak1t k4nser 0vari tahap empat, pada Sabtu malam lalu ternyata berita yang amat menyed1hkan dirinya.

“Masa dapat tahu arw4h makin kurvs baru-baru ini, saya ingatkan beliau d1et. Tak sangka pula dia sak1t, begitu berahs1a tentang penyak1tnya,” tambahnya.

Bukan setakat lagu, 1klan dan drama serta filem lak0nan arw4h, kad raya tulisannya juga menjadi kenangan istimewa.

NORA

Nora yang bekerja di sebuah kedai runc1t berkata, kad ucapan Aidilfitri pemberian arw4h sememangnya merupakan kenangan terindah.

“Bukan setakat lagu, iklan dan drama serta filem lakonan arw4h, tetapi kad raya tulisannya juga menjadi kenangan istimewa buat saya.

“Beliau terlalu ist1mewa. Moga arw4h tenang di sana,” kata Nora yang masih bujang.

kad adibah noor 3 W

Kad raya tulisan tangan Adibah Noor.

Ke hadapan N0rtikah Hadi, terima kasih atas kiriman k4d raya temp0h hari… Seron0k terima kad, 0ld school sangat, tapi itulah yang terbaik.”

Alhamdulillah, awak suka dengar Cer1a Pagi. Sok0ngan padu awak memang kita perlukan. Sem0ga Aidilfitri ini membawa seribu kebahagiaan buat Atikah sekelu4rga,” demikian antara ucapan Adibah dalam kad Aidilfitri untuk Nora yang masih dis1mpannya hingga kini.

Sumber : mStar

Leave a Comment