“Seperti Tahu Sudah Sampai Masa..”Adibah Noor T0lak Tawaran Kerja Pada Tarikh Pengebum1an

Selepas tam4t menyertai pr0gram Gegar Vaganza mus1m kelapan, arw4h Adibah Noor sempat merakamkan sebuah s1ngle yang terakh1r berjudul ‘Kecvrigaan’. Menurut komp0ser lagu tersebut, Chevy Amry, arw4h mendapat jemputan untuk menyertai rakaman pr0gram Muzik-Muzik ke-37 pada 19 Jun 2022.

Ujar Chevy, arw4h men0lak tawaran tersebut dengan menyatakan dia engg4n muncul di televisyen buat sementara waktu. Tambah Chevy, dia t1dak menyangka tawaran yang dit0lak oleh arw4h itu se0lah-0lah memberi bayangan bahawa dirinya akan perg1 buat selama-lamanya.

Lebih menyed1hkan, tarikh yang sama iaitu 19 Jun menjadi tar1kh pengebum1an anak seni kesayangan ramai ini.

Terdahulu, Chevy mended4hkan lirik lagu ‘Kecur1gaan’ secara kebetulan menggambarkan situasi sebenar Adibah. Jelasnya, lirik tersebut ditulis berdasarkan kisah-kisah sed1h Adibah dan pada masa sama penyanyi itu juga begitu mendalam1nya.

Saya banyak baca k1sah-kisah sed1h Adibah. Mungkin saya menyel4mi situasi arw4h dan kebetulan lirik itu dia sangat menghay4tinya masa nyanyian. Bila arw4h menghay4ti lirik, disebabkan itulah nyany1annya sampai.

Sumber: Chevy Amry

Ramai Tertanya Hubvngan Remy Ishak, Ini Hubvngan Sebenarnya Dengan Adibah Noor!

Pemerg1an secara mengejvt penyanyi Adibah Noor, turut memberi k3san kepada pelak0n terkenal Remy Ishak.

Semasa mengetahui hal berkenaan, Remy Ishak memang t4k percaya Adibah Noor sudah t1ada lagi.

Malah, ketika menerima berita dari isterinya, Ezza Yusof, beberapa kali Remy Ishak mem1ntanya untuk memer1ksa betul-betul sama ada berita tersebut benar atau pun t1dak.

Setelah pemerg1an Adibah Noor dis4hkan, Remy Ishak terkelv lidah dari berkata-kata, memang langusng tak percaya.

Menurut pelak0n berusia 40 tahun itu, Allahy4rham pernah menghubunginya untuk memberi kata-kata semangat ketika dia berdepan dengan mas4lah kemurvngan yang tervk.

“Isteri saya yang ber1tahu hal ini, kerana saya ni memang amat jar4ng nak buka media sos1al. Bila isteri saya cakap Adibah dah men1nggal, saya tak terkata.”

“Masa tu memang saya minta dia check lag1 betul-betul, yelah zaman sekarang ni t4kut ada berita tak betul kan. Bila dia dah s4hkan, saya jadi terd1am, lama juga, dah tak tahu nak buat apa.”

Berkata tentang hubvngannya dengan Adibah Noor, Remy Ishak akvi mereka agak baik juga, malah Adibah Noor antara insan yang mengambil ber4t pada dirinya ketika Remy alami kemurvngan tak lama dulu.

“Hubvngan saya dengan kak Dibah mempunyai nilai yang amat sent1ment4l.”

“Saya memang rapat juga dengan arw4h Adibah Noor, walaupun 0rang tidak nampak. Ketika saya s4kit, dia ada call dan memberi kata sem4ngat. Oleh itu, saya memang speechless bila tahu dia dah t1ada.”

Semalam pagi, Remy Ishak antara selebr1ti yang hadir dan membantu pr0ses pengebum1an Adibah Noor.

Remy dilihat turut sama-sama memegang c4ngkul ketika berada di Tanah Perkubvran Islam Taman Keramat Permai, Kuala Lumpur.

Jelas pelak0n berumur 40 tahun ini, dia memang dah tahu Adibah Noor dah turun ber4t badannya namun ingatkan, penyanyi berkenaan sedang amalkan cara hidup yang leb1h sihat.

“Saya nampak gambar dia nampak lebih kurvs, tetapi saya t4k tahu sebab ramai orang tengah berd1et sekarang ni. Namun isteri saya ada cakap, dia kurvs yang seakan sak1t. Ris4u juga.”

“Dalam pada itu arw4h pun t4k pernah beritahu apa-apa tentang dia kini sedang sak1t. Bila dah meningg4l, barulah saya tahu.”

Adibah Noor memang banyak memberi nas1hat kepada Remy Ishak, ini antaranya.

“Terlalu banyak nas1hat diberi, saya ken4l macam kakak. Dia nasihat dari segi masa depan, jangan terlalu bergantvng kepada dun1a hiburan.”

“Kena buat juga sesuatu yang lain. Kak Adibah Noor ni berpeng4laman dalam dun1a hiburan. Banyak nas1hat bukan sebagai anak seni, masa saya sak1t, dia beritahu apa yang perlu buat. Dia amat penyanyang dan sentiasa p0s1tif orangnya.”

Itulah k0men dari Remy Ishak tentang Adibah Noor.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Faceb00k

Sumber : https://ohbulan.com/

Sumber : Teh Tarik kaw

Leave a Comment